• güvenli sürüş eğitimleri dediğinizde akla ilk gelen isimdir.

    -alıntı-

    uğur ertekin

    kimdir ? misyonu nedir ?

    1968 doğumludur, izmir‘de yaşamaktadır. ilkokul sonrası sırasıyla izmir özel türk koleji ve ege üniversitesi ingiliz dili ve edebiyatı fakültesinden mezun olmuştur.

    1989 yılından beri motosiklet kullanmaktadır. 1991 yılında ilk büyük cc. vitesli motosikletine sahip olmuş, 2000’li yıllarda omm derneği ile motosiklet ileri ve güvenli sürüş eğitimiyle tanışmıştır. eğitimden önceki onca yıl şansının yardımıyla motor kullandığını görerek, bu işi var olan tüm imkânlar dâhilinde en iyi şekilde öğrenmeye, devamında da öğrendiklerini diğer motosiklet sürücüleriyle paylaşmaya ve bu şekilde türkiye’de bilinçli sürücü gelişimine katkıda bulunmaya kendini adamıştır.

    var olan tüm zamanını bu yolda kullanmak adına ortağı olduğu aile şirketinden ayrılmıştır.

    omm-izmir chapter’ın kurucusu olmuş ve en başından itibaren 2009 yılının ekim ayına kadar bir yandan da direktörlüğünü yapmıştır. birçok omm eğitiminde gönüllü olarak karşılıksız asistanlık ve eğitmenlik yapmıştır. omm-ara uzman gözlemcisi olarak ihtiyaç halinde, yapmaya da devam etmektedir.

    2000'li yıllarda, kursiyer olarak katılmış olduğu ilk ve tek omm-ara yol eğitiminden, ilk girişte, en yüksek seviye olan gold derecesini almış ve devamında ingiltere’ye giderek iam (institute of advanced motorists) testini geçmeyi başarmış ve üyeliğini kazanmıştır.

    sonrasında daha da ilerisini hedeflemiş ve zorlu sınavları geçerek, motosiklet konusunda, bu seviyede avrupa’nın yol eğitimi veren sayılı ileri ve güvenli sürüş eğitmenlerinden birisi olmaya hak kazanmıştır.

    önce , iam cat - certified advanced trainer - sertifikalı ileri sürüş eğitmeni - , onaylı adac-dvr (almanya) eğitmen eğitmeni ve t.c. m.e.b sertifikalı sürüş eğitmeni sertifikalarını almıştır.

    sonra, iam cat eğitimi verebilmeye ve avrupa standartlarında ileri sürüş eğitmeni yetiştirmeye yetkili, iam senior observer (uzman gözlemci) ünvanına hak kazanmış ve sertifikasına sahip olmuştur.

    sonrasında rospa testini en üst seviye olan rospa gold seviyesi ile geçmiş ve hemen devamında avrupadaki tek dsa ve btec onaylı, diplomalı ileri sürüş eğitmenliği kursu olan, zorlu rospa advanced instructor (rospa ileri sürüş eğitmeni) kursunu en üst seviye başarıyla bitirmiş ve sertifikasını almıştır. bu arada gene testleri rospa gold ile geçen ve bu kursu yüksek başarıyla bitiren art motoakademi eğitmenlerini de hazırlamış ve yetiştirmiştir.

    en son olarak da, ileri ve güvenli sürüş eğitmenliği alanında ulaşılabilecek en üst seviye sertifikasyon olan u.k police class-1 sertifikasyonu ile beraber examiner (test sınavcısı) ünvanına hak kazanmıştır. alınması çok zor olan bu en üst seviye sertifikasyona sahip, dünyadaki ilk ve şu andaki tek türk eğitmendir.

    avrupa'da, ileri ve güvenli sürüş eğitiminin en son basamağı ve en üst seviyesi olarak kabul gören, katılımcısına testi geçmesi halinde uluslararası ileri ve güvenli sürüş sertifikası kazandıran rospa ileri sürüş testlerinin, türkiye'deki ve türkiye'ye yakın avrupa ülkelerindeki, onaylı uluslararası examiner'ı -sınavcısı- dır.

    sahip olduğu examiner sertifikası, aynı zamanda onaylı ve diploma sertifikalı rospa ileri sürüş eğitmeni yetiştirme ve onaylama hakkını da kazandırtmıştır.

    uğur ertekin, bu güne kadar kazanmış olduğu tecrübe ve almış olduğu eğitimler ile edindiği bilgileri, daha da ciddi, bütünüyle profesyonel ve kurumsal bir yapı içerisinde sizlerle paylaşabilmek adına ve aynı zamanda yeni eğitmenler de yetiştirebilmek için, 2009 yılı nisan ayından itibaren art motoakademi eğitim ve danışmanlık ltd. şti. kurucu ortağı ve baş eğitmeni olarak kariyerini devam ettirmektedir.

    uzunca bir dönemden beri, türkiye'de motosiklet konusundaki doğru bilincin ve doğru sürüş becerilerinin kazanılmasına katkı sağlayabilmek adına, türkiye'nin her yerindeki çok sayıda motosiklet binicisine ulaşmaya çalışmış, ulaşmış ve ulaşmaya da devam etmektedir. eğitimlerine katılan kursiyerleri arasında motosiklet kullanan ''ünlü''ler de vardır.
    (bkz: art motoakademi)
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap