3 entry daha
  • ilk olarak kore askerlerinin kendini koruması için geliştirilmiş bir savunma sanatıdır. yaygın kanının aksine koruma ve kaçma taktikleri, yumrukla icra edilen hareketler mevcuttur. aslında diğer savunma sanatlarından bir çok üstünlükleri mevcuttur ama güzel yurdumda heralde herkes taekwon do hocası kesildiğinden yanlış tanıtılma tehlikesi mevcuttur.* allah'tan international taekwon do federation ve ülkemizde türkiye taekwondo federasyonu taekwon do'nun gelişimi için uğraşmaktadır. mit* de bile taekwon do grubu mevcuttur.
    http://www.itf-taekwondo.com/
    http://www.turkiyetaekwondo.org/
    http://web.mit.edu/tkd/

    tae ayak, kwon el, do ise sanat, felse, yol anlamına gelir. başlayacaklara ilk önce 11 temel teknik öğretilir, bunlar basitçe duruş ve selam verme şekilleri, yumruk ve tekme atarken vücudun ve ayakların nasıl durması gerektiği, ve çeşitli koruma duruşlarıdır. bunları öğrendikten sonra poomse ve yavaş yavaş ileri seviye tekme ve yumruk'lara geçilir.
    tae kwon do, sadece tekme ve yumruk sallamaktan ibaret değil, bir felsefedir. hocalara ve büyüklere saygı önemlidir.
    birde tekken oyunundaki hwoarang karakteri tae kwon do'cudur. ben buna özenerek başlamıştım mesela, saçlarımı da onun gibi yapıcam uff, süper olcak valla...*
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap