1 entry daha
  • stephen r coveyin kişisel gelişim kitabıdır. dilim döndüğünce biraz açıklayayım:
    karakter etiği (dürüstlük, adalet, alçakgönüllülük, cesaret vs.) ve kişilik etiği (güleryüzlülük, düşlemek ve inanmak, pozitif düşünce, nlp vs.) kavramları vardır. karaktersiz insanlar, istedikleri kadar kişilik sahibi olsun kalıcı güven yaratamazlar. insanlar paradigma sahibidir ve aynı şeye bakan insanlar farklı şeyler görebilir (meşhur genç/yaşlı kadın resmi), paradigma değişimi (olaya başka bakış açısından bakabilme) insana büyük güç verir.
    katakter etiğinin merkezini ilkeler adı verlen, herkesin zaten bildiği ve doğruluğunu tartışmaya bile kalkmayacağı, bir şekilde sezdiği gerçekler (haklılık, hizmet/katkı, kalite/mükemmellik, potansiyeli açığa çıkarma, sabır, teşvik) oluşturur. eğer insan davranışlarının merkezine bu ilkeri yerleştirirse, etkili bir karakter, sağlam ve bütün bir kişilik sahibi olur. bu sadece kitabın girişi.
    stephen covey, bu kitabı normal bir kitap gibi okuyup bitirmemenizi, denilenleri hakkıyla uygulamanızı öneriyor ki bence çok haklı. hayatta en az bir defa okunması gereken bir kitap. eğer buraya kadar geldiyseniz, belli ki konuyla ilgileniyorsunuz, bi deneyin!
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap