4 entry daha
  • is saatlerinde nufusu 23 milyonu bulan, aksam gene birkac milyon azalan, trafigi kabus olan ve bir baskent icin oldukca pis olan misir sehri.

    trafik konusunu biraz acmak gerekirse is saatlerinde kaldirimlarda giden taksiler gorebilirsiniz, arabalarin birbirlerinin onune kirmalari hatta surtmeleri gayet dogal bir olaydir; o kadar ki trafikte seyreden araclarin (model ve marka bagimsiz) hemen hepsinin bir taraflarindan darbeli olduguna sahit olursunuz. en ilginc detay geceleri bile araclarin cogunun far kullanmamalaridir, (zannedersiniz ki sehir de aydinlatma muthis, neredeeee) sadece uyarmak ve kufretmek icin kullanilir araclarin farlari. hal boyleyken size koltugunuza oturup gerilmek ve istanbul'da sahip oldugunuz trafige sukretmek kalir.

    piramitler ve bolgesi toz ve deve boku yuvasidir. aradiginiz gizemin deve pisliklerinde, etrafta ucusan coplerde ve her tarafta size birseyler kakalamaya calisan muzip arap saticilarda yokoldugunu gorursunuz. hele bir mallik edip paraya kiyip kucuk piramidin icini gorelim dersiniz, ecis bucus bir tas araligindan icine girdiginiz piramidin zannedersiniz ki icinde bulacaksiniz mezar goruntusu, hiyeroglif felan (bkz: nerdeee), elinize gecen sadece bos bir oyuktur. urgup'te gordugunuz magaralarin bunlarin yaninda cennet oldugu kanisi ile saydirarak olay mahalinden uzaklasirsiniz.
181 entry daha
hesabın var mı? giriş yap