6 entry daha
  • ucuz havayolları şirketlerinin paris'e götürüyoruz diye sizi kandırıp götürdükleri yer. paris merkezle arası bir buçuk saat filandır. 14 euro gibi de servis ücreti verirsiniz. halbuse başka bir ülkeden oraya gitmek için 20 euro gibi bir ücret vermişsinizdir.
    paris merkeze uzaklığı 80 km filan. yalnız yolu güzeldir, trafik yoktur. zaten şehirler arası yol. şofer basıp gider, paris'in merkezine iyice yaklaşana kadar da trafik olmaz.
    yalnız uçak aşağı inerken camdan bakıp bi paris göriyim dersenez havayı alırsınız. göreceğiniz şey bitimsiz tarlaların ortasında küçük beauvais şehridir. ben şahsen ulan bari eyfel filan göriyim şehre uzaksa bile koca kule görürüm herhal diye düşündüm, ama nafile. eyfel'i anca uçaktan inip otobüsle şehre iyice yaklaşınca görebiliyorsunuz. e bu da bir buçuk saatlik otobüs yolculuğunuzun son on-onbeş dakkasına tekabül etmekte.
    burası paris'in dahil olduğu ile-de-france bölgesinde bile değil. yani istanbul için düşünürsek iki ana havaalanı var (atatürk, sabiha gökçen, paris'te de iki ana havaalanı var şarl de gol ve orli), siz bunlara değil de çorlu havaalanına gidiyorsunuz istanbul diye. işte böyle bir şeydir beauvais havaalanı.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap