• "ateşli silahlarla intihara teşebbüs eden yetişkinlerin hemen hepsinin kendilerini aynı yerden vurması bir tesadüf değildir. kafalarından."

    gerçeklere, seçimlere, inançlara ve yaşama uğraşının kendisine dair bir yol haritası: bu su . 2008 yılında hayatı boyunca mücadele ettiği depresyona yenik düşen büyük yazar david foster wallace , bu su’da algının tuzaklarını, insanın kendi kendini hapsettiği kafesleri, gözlerimizin önünde uzanmalarına rağmen kavramakta zorlandığımız gerçekleri yalın ve duru bir dille anlatıyor.

    yeni kuşak amerikan edebiyatının en özgün ve benzersiz yazarlarından biri olan david foster wallace; thomas pynchon , donald barthelme ve don delillo gibi büyük isimlerden etkilenerek başladığı yazın hayatında kendine özgü bir stil ve dil oluşturmuş, ağır ve çetrefilli mevzuların altından duru, muzip ve dürüst manevralarla kalkmasıyla dikkat çekmiştir. wallace, kendi içinde adeta matematiksel kurgusu olan roman, kısa öykü ve denemeleri, parlak zekâsı ve kıvrak anlatımıyla öne çıkar ve magnum opusu kabul edilen infinite jest romanıyla çağımızın en önemli edebiyatçılarından biri sayılır.

    david foster wallace, 2008 yılında ömrü boyunca direndiği depresyona yenilmiş ve kaliforniya'daki evinde kendini asarak hayata veda etmiştir. bu su, david foster wallace’ın kenyon college mezuniyet töreninde yaptığı konuşmanın uyarlanmış bir metnidir. ağırlıklı olarak kullandığı ve kafasının içindeki seslerle kıyasladığı dipnotlar ve dili neredeyse zorlayan dolambaçlı ifadeleriyle tanınan wallace, bu su'da yazınının diğer örneklerinin aksine olabildiğince yalın ve duru bir anlatım seçmiştir. bu, 46 yaşında kaybettiğimiz yazarın bir topluluğa hitaben bu tarzda yaptığı tek konuşmadır.

    içinde yüzdüğümüz sularda yitip gitmemek, etrafımızda olanları gerçekten görmek için… bu su.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap