1 entry daha
  • din, planlı ve programlı bir hayat kurmanızı ister sizden. sizi isyandan uzak tutmaya çalışır.
    bütünyönetim biçimleri, sınırlarınız belli olsun ve o sınırlar da kurallara uygun olsun ister. bu yüzdendir ki, üzerinizde söz sahibi olan bütün sistemler toplumsal hayata katkıda bulunmanızı sağlayacak birlikteliklerden yanadır. hayat tarzını çıkmaza sürükleyecek ilişkiler yasaklanır, tabudur. aile ve akraba zinciriniz, bir sınırdır mesela.

    "aşık olunmaması gereken insanlar" diye bir listeyi kim hazırlar diye düşündüm. sanırım en başta sizin sınırlarınızı belirlemek isteyen kurumlar bunu hazırlar. din, şu inançtakilerle ilişki caiz değildir, der; yönetim sizin hangi yaştan biriyle evleneceğinizi belirlemiştir.

    daha sonra, sizin hayat görüşünüz genelde belirleyici olur. belli belirsiz bir yasaklı liste belirir. ateistsem, "dinci" birine aşık olmamam gerektiğini düşünür deli gönül. filmlerdeki gibi olmaz mesela, zengin ve şımarık kız, bir "yaban"a aşık olmaz. kendi sınırları buna müsaade etmez çünkü.

    sonra, dış etkenler ve yaşanmışlıklar girer devreye. evli biridir karşınızdaki, aşık olunmaması gerekenler listesinde baş köşeye yerleşir. arkadaşın sevgilisidir, düşünmesi bile acı verir. aşık olmamak, acı çekmemek için tek yoldur.

    aşık olunmaması gereken insanlar, sadece hainler, kibirliler, yalancılar mı sanıyorsunuz? hayır. aşık olunmaması gereken insanın huyuna suyuna gelinceye kadar, bizi sınırlayan daha neler neler var.

    kanımca insan, aşık olması sürekli engellenen bir varlıktır zaten.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap