149 entry daha
  • evinizin bulunduğu kata arabanızla çıkabildiğiniz apartmanlar, en küçüğü 150 m2 akıllı evler, 3 şerit geliş 3 şerit gidiş, 3 şerit de refüjü olan yollar, yeni stad ve spor kompleksi, devasa üniversite, ondan da devasa organize sanayi -kayseri kent planını çizen ve yollarını yapan dayım olur, dediğine göre organize sanayideki trafik ışıkları kırıkkale'nin toplam trafik ışıklarından fazlaymış.- temizlik, düzen vs vs...

    bu dediğim apartmanların ve tabii ki villaların önünde ikişer üçer en yenisinden arabalar; kapadokya'ya, ankara'ya, istanbul'a günübirlik kaçmalar, yaz gelince bağevine göçmeler, tatillerde yurtdışı turlara gitmeler, hanımların yoga ve pilates grupları...

    evdeki yardımcıya yaptırılan 10 çeşit tatlı, 10 çeşit tuzlu ikramlarla -cidden abartmıyorum ve bu tarifler öyle kısır, patates salatası falan da değil, gittim gördüm- gece çıkarken veya düğüne davete giderken giyilecek -en azından benim için öyle- elbiselerle, takılarla ve ayakkabılarla misafir ağırlamalar, günler düzenlemeler -bunu doktor hanımlar da evhanımları da yapıyor; zaten mesai saatlerinde trafiktekilerin büyük çoğunluğu günlerine giden kadınlar-...

    zenginlik değil mi?

    öte yandan;

    içki içmek tabudur; ama drink shoplar tıka basa doludur, bağevlerinde erkekler çiğköfte-rakı partileriyle kendilerinden geçerler, en olmadı hiltona giderler.

    belirtildiği gibi dar, açık veya dikkat çekici giyinemezsiniz. bu kıyafetlerin yeri ya kadın günleridir ya da kocanızın yanı. zaten erkeklerin mottosudur: "yaz tatilinde istediğini giy bişey diyo muyum? ama burası kaldırmaz."

    yeni mezun erkekseniz memlekete dönüp aile işini devam ettirmeniz ve bir yıl içinde evlenmeniz beklenir. zaten anneniz ister ilkokul mezunu olsun ister profesör; size kız bakmaya başlamıştır bile.

    yeni mezun kadınsanız da çalışmanıza lüzum yoktur zira diploma sadece daha "kaliteli" bir koca bulmanıza yarar. ha, çalışabilirsiniz de, ama sıkılmamanız için. memlekete döner dönmez görücüler sıraya girer. hele öğretmen veya eczacıysanız; okulunuza, eczanenize her gün kadınlar akın akın gelip sizi şööyle bir süzer, boş beleş birkaç soru sorup sizi denerler. herhalde bekar kadın eczacıların en çok sattığı ürün sigara filtresi, ıslak mendil vs gibi dandik ürünlerdir.

    üniversitenin şehri geliştireceği söylenir ama burada işlemez; öğrenciler de mecburen arkadaş evlerinde toplanmak durumunda kalır, dışarıya çıkıp sosyalleşemez. mekan yoktur çünkü. ya alparslan parkında oturup çekirdek çitleyeceksiniz veya sivas caddesinde manasızca volta atacaksınız -erkekler için kumaş pantolon ve beyaz gömlek default, kızlar evinde oturacak tabii ki- , paranız varsa ya talastaki dandik kafelere gidip çay içip tabu oynayacaksınız, iyice zenginseniz de marco pascha'ya gidip kazıklanacaksınız.

    ikiyüzlülük değil mi?
1160 entry daha
hesabın var mı? giriş yap