3 entry daha
  • 1980 yapımı bir peter medak filmi. baş rolünde george c scott vardır. tüm zamanların en iyi lanetli ev filmlerinden biridir. ses efektleriyle değil boğucu, gavurun eerie dediği bizim tekinsiz olarak tabiri yakalamaya çalıştığımız atmosferiyle korkutur.

    daha ilk sahnesinde ailesini gözlerinin önünde yitirişini gördüğümüz müzik profesörü john russell acısını unutmak ve sessiz bir ortamda çalışmalarını sürdürmek için on iki yıldır boş duran bir malikhaneye taşınır. evin yıllardır boş duruşunun sebebi kısa sürede ortaya çıkacak ve bir çocuğun ruhu evde yaşanan dehşeti ortaya çıkarması için john'un yakasına yapışacaktır.

    aradan geçen yirmi iki yıl içinde benzerleri defalarca çekilmiş ve birçok sahnesi o kadar çok taklit edilmiştir ki bu sene çevrilmiş bir film olsaydı son derece klişe bulurdum. merdivenlerden yuvarlanan top, küvet, tekerlekli sandalye sahneleri unutulmazdır.

    the changeling gece yarısından sonra tek başımayken izlediğim ilk korku filmidir. annemin tüm uyarılarına karşın trtnin cuma gece yarısı kuşağında izlemiş ömrümün iki ayını yattığım yerden tıkırtıları dinleyerek ve oturduğumuz evin tarihçesini araştırarak geçirmiştim. video kasetini edinince tüm ilkokul arkadaşlarıma zorla izletmiş onların da ruhsal dengelerini bozmuştum.

    yurt dışından sipariş ettiğim ilk dvd olma özelliğini de taşıyan the changeling, ağır bir tempoyla ilerleyen, öyle sohbet ederken izlenirse son derece sıkıcı bile olabilen ama havasına girildiğinde adamı kireç gibi eden bir filmdir. izleyiniz.

    saruman: ya neden bütün ruhlu filmlerde mutlaka bir piyano vardır?
    soupisgoodfood: müzik ruhun gıdasıdır.
    saruman: oehhh
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap