3 entry daha
  • filmi birkaç saat önce izledim ve sıcağı sıcağına entry'ye geçiyorum. öncelikle filmin konu ve işleniş itibariyle henry fonda'nın harikalar yarattığı ve imdb'de şu anda 7. sırada bulunan 12 angry men'e çok benzediğini söylemeliyim. 12 angry men'den 14 yıl önce çekilmiş, fonda'nın etkilendiğini söylememiz yanlış olmaz. ayrıca filmde anthony quinn de oynuyormuş. oynuyormuş diyorum çünkü film sırasında bundan haberdar değildim, filmdeki karakteri birine benzetsem de quinn olduğunu çıkartamadım. nedeni ise, hep yaşlı rollerde izledim ben onu, filmin çekildiği tarihte 28 yaşındaymış.

    imdb puanı 8.2 filmin, en iyi 212. film durumunda şu an. fakat hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim. film kısa, 75 dakika civarında ve ilk 35-40 dakikası inanılmaz sıkıcı. benim yerime bir başkası olsa ilk 15-20 dakikada bırakmıştı. zaten kısa, 75 dakikaya da yayamayınca heyecanı olmuyor... filmin 2. yarısının gayet iyi olduğunu kabul ediyorum, ama kesinlikle 8.2'yi hak etmiyor, kendi kriterlerime göre maksimum 7.7, 7.8 falan olmalıydı. ayrıca yanılmıyorsam ilk kez izlediğim dana andrews'in filmin yıldızı olduğunu söyleyebilirim. filmi izlemeyi düşünenlere son sözüm, ilk 35 dakikasını boşuna izlemeyin, sonra neden ah ben bu çocuğu dinlemedim dersiniz... spoiler içeren kısma geçeyim.

    --- spoiler ---

    filmin notunu kırmamın diğer önemli sebebi de, başından her şeyin kolaylıkla tahmin edilebilmesiydi. 3 suçlu kısmına geçildiğinden itibaren martin'in suçsuz olduğu o kadar belliydi ki. milletin galeyana gelmesi ve sonradan olacakları da kestirebilmek zor değildi. ben bir ihtimal -sürpriz olarak- o hafif yumuşak çocuğun öldüğü iddia edilen adamın işini bitirdiğini düşünmeye başlamıştım. bize şaşırtma olarak onu sunmuş olabilirler, 3 adamla göz göze gelip gülüşmüşlerdi çünkü. carter'ın da son sahnede en azından martin'i kurtaracağını düşünüyordum. ama olmadı.

    --- spoiler ---
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap