46 entry daha
  • ecnebilerde şöyle bir sorun var ki, ustaya falan saygı hürmet yok. mesela bir berbere gittiğinizde, berber muhtemelen orada okuyan, harçlığını çıkarmaya çalışan öğrencilerden birisidir. öyle berber olsun, çıraktan yetişsin, kalfa olsun tokatlansin, balon traş etsin de berber olsun yok. "selamun aleyküm, ben berber olcam" diyor, tak oluyor berber.

    aynı şey döner kebap için de geçerli yıllardır. bir gavur vilayetinde döner yemek istediğinizde, döneri kesen adam, döner ustası değil. döneri hazır alıyor bir kere. hazır fabrikalari var. streç filme sariyorlar koca döneri, her sabah dükkanin önüne kadar getiriyorlar. ama işte usta olmadığından ipnetorlar kalın kesiyorlardi başlarda. o yaprak döneri yaprak olarak kesmek nihayetinde maharet isteyen bir hadise..

    işte bir takim şahislar bu soruna çözüm olsun diye şöyle bir alet/edevat çıkartmışlar.. http://www.kebabmachine.com.au/…ges/kebab-knife.png

    hop dayiyorsun bunu donere, incecik yaprak gibi kesiyor sana. bugun döner tezgahinin önüne geçiyorsun, yarin kebap ustasi oluyorsun.. kebap ustasina günlük 100 yöro maaş vermiyor da, elin vasifsizina günlük 20 yöro para veriyor.. olacak iş değil.. ustaya, sanaatkara vefa diye bir şey kalmadi yeminle..

    http://www.deltamakina.com.tr/…es/power knife2s.jpg

    bak ipnetor nasil kesiyor verev verev.. yeni gelin gibi de tutmuş. yaziklar olsun vallahi yaziklar olsun.. demek yaz günleri geldiginde atv haber donercileri ziyaret ettiginde "en zor sizedir sanırım yaz günleri" ya da "loto size ciksa ne yaparsiniz?" dediginde elinde doner bicagi yerine bu aparat olacak arkadasimizin.. vallahi yazik..
174 entry daha
hesabın var mı? giriş yap