6 entry daha
  • aristoteles sokrates gibi duyuldugunda helen felsefesini hatirlatan isimleri ile gercek bir yunan trajedesinin bas aktoru oldugu kadar, neredeyse yunan mitolojisindeki bir tanrinin hedonist hayatini surmus, bizler gibi bir fanidir.
    aslen izmir'lidir ve yunan isyaninda ailecek kacip gitmislerdir ama oyle cok agir bir turk nefreti olmamistir kendisinin. turk olsun baska milletten olsun, neticede dogup buyudugu topragi birakip gitmeyi, buna zorunda birakilmayi kimse istemez.

    kendisi 40li yaslarinda daha taze bir milyonerken 17 yasindaki athina ile evlenir. athina, onassis'in rakibi armator livanos 'un kizidir (bir diger rakibi niarchos'un baldizidir). mirasinin varisi iki cocugu athina'dan olur ama alexandre ve christina sorunlu ebeveynler arasinda gidip gelirler, biri erken olur digeri intihar eder, geriye milyar dolarlik torun athina kalir. bu evliligin sonrasinda maria callas ile 10 yil boyunca bol kavgali bol gurultulu firtinali bir ask yasar. ki bu iliski suresince maria callas italyan kocasi ile roma katolik kilisesi kurallarina gore hala evlidir ve bosanma gerceklesmez (kendisi ortodoks oldugu icin bosanma kabul olsa bile). tam evlenmeye karar verdiklerinde ise son anda cikan puruzler sebebiyle ayrilirlar ve onassis gidip kennedy dulu jackie kennedy ile evlenir. sahibi oldugu skorpios adasi'nda. evlilik sonrasi artik jackie o olan eski dul mrs. kennedy ile izdivacinin ilk iki yili kabustur, jackie ari dahil herkese azap cektirir. ne zamanki ari resti ceker ve ayrilalim der iste o zaman jackie aglayarak kocasina doner, barisalim der ve oylecene yasayip giderler.

    tum bunlarin disinda aristoteles onassis aslinda ultra sekilde zengin olmanin getirdigi garip veya ektravagan bir yasam tarzinin adamidir. misal, luks otesi ve her turlu ekipmana sahip luks yati christina'dayken kendisinin gomlekleri- dunyanin neresinde olurlarsa olsunlar- atina'ya gonderilip orada yikanip utulenip yine sahibi oldugu olimpic airlines'in bir ucagi ile tekneye gonderilir. veya paris'te yasarken cok sevdigi bir firincinin ekmek tarifini alip ascisina vermektense, her gun o firincidan alinan taze ekmek yine olimpic airlines ucagi araciligi ile masasina koyulur. ya da skorpios'tan ayrilip medeniyete kavusmalarina 2 gun kalmisken sirf yeni karisi jackie o. , hizmetci tarafindan yanlislikla kirilan chanel 5 'inin mutsuzluguna girmesin diye paris'teki chanel magazasindan o gun icerisinde orta boy bir chanel 5 aldirtip o tek siseyi ucak ile adaya getirtmistir.

    buna ragmen anlattigi soylenilen en mutlu ani, maria callas ile beraber sicilya'yi gezerlerken rastladiklari maria callas hayrani olup kendisi hakkkinda ise en ufak bir fikre sahip olmayan yasli italyan ciftin evlerine mutevazi bir yemege davet edilmeleridir. ayrica tum o despot ve hircin goruntusunun altinda kendisi icin yillarca calisan iki calisaninin dugun daveti icin 3 gun 3 gece tum misafirleri agirlamis, yol masraflarini karsilamis, hepsini hediyelere bogmus bir adamdir.

    zenginin parasi fakirin cenesine vururmus derler; ki dogru. ayrica biyografisini okuduktan sonra tum biz fakir faniler agir depresyona girebiliriz. ben girdim sahsen. zenginligimin onun richissime yasaminin yaninda pek sonuk kaldigini gordum ve biraktim artik boyle seyler okumayi, ogrenmeyi.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap