• oldukça başarılı bulduğum bir indie oyun.

    tek kişilik (derek yu) bir çalışma olan spelunky roguelike oyun kavramıyla iki boyutlu platform oyunlarını bir araya getiriyor. oyunda amaç, 20 levelı da bitirmek. fakat bazı inovasyonlar var ki oldukça leziz olmuş.

    - mesela levellar procedurally generated, yani oyunu her oynadığınızda farklı farklı level tasarımlarıyla karşılaşıyorsunuz. dolayısıyla oyun platformerlarda görülen level ezberleme unsurunu tamamen ortadan kaldırıyor, oyunu taze tutuyor.
    - oyun roguelike gibi dedim, yani oyunda save yok, load yok, random yaratıklar, tuzaklar çok. hadi kolay gelsin. hal böyle olunca iki sonuç doğuyor. 1) oyun zor. 2) arayüz, tuşlar, oynanış falan basit olsa da oyunu oynamak yetenek istiyor ve her öldüğünüzde biraz daha tecrübe kazanmış olarak daha ileri gidebiliyorsunuz. bu açıdan keyif veriyor oyun.
    - fizik kuralları var. mesela önünüzde bir duvar mı var diyelim? geçilmez mi diyorsunuz? koyun bombayı patlasın. attığınız taşlardır, bombalardır, kadınlardır falan (evet, mesela damsel in distress tarzı kadınları kurtarma var oyunda. ama isterseniz kucağınızdaki kadını çat diye bir tuzağın üstüne fırlatabiliyorsunuz) gerçekçi olabildiği kadar sekiyor, başka türlü etkileşime giriyor vs.
    - oyun deneyselliğe izin veriyor. yani "hmm, bu olur mu ya denesem?" diye düşünüp yapmaya koyulduğunuz şeylere olumlu tepkiler alıyorsunuz. mesela bazı levellarda bomba falan satan tüccarlar var. bu adamları isterseniz soymaya kalkabiliyorsunuz, fakat ellerinde sizi bir vuruşta öldüren bir tüfek var. ama mesela adamı bir tuzağa ya da yaratığa doğru çekip öldürtmek, sonra da cillop gibi tüfeği herifin cesetten almak mümkün. bu sadece bir örnek tabii ki.

    ve şu anda aklıma gelmeyen başka başka güzellikler..
    şu adresten edinebilirsiniz (beleşe, indie forever diyorum, teşekkür ediyorum):
    http://forums.tigsource.com/index.php?topic=4017.0
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap