7 entry daha
  • türkiye'deki potansiyeli görüp, faaliyetlerini artırmış firmadır. belli başlı rakipleri arasında remax ve eskidji vardır. ama pazar çok geniş olduğu için o kadar dert etmemektedirler. kısaca nasıl çalıştıklarını anlatayım;

    eviniz var ve satmak istiyorsunuz. dairenizin camına beyaz kağıt üzerine satılık daire diye yazıp, asıyorsunuz. gayrimenkul danışmanı anlıyor ki, siz bu işi bilmiyorsunuz. hemen size ulaşıyor. genelde kapıcı vasıtasıyla oluyor ve üç beş kuruş kapıcıya veriyor. sizi ofisine davet ediyor. çünkü bu işte profesyonel ve profesyonel olduğunu ancak ofiste gözlerinizle görünce inanıyorsunuz. size güzel bir sunum yapıyor. artılarıyla eksileriyle size anlatıyor mevzuyu. buna işletmede swot analizi diyorlar. gerçekten de amacı sizi memnun etmek. çünkü sizi memnun edince sizin tekrar ona geri döneceğinizi ya da onu tavsiye edeceğinizi öngörebilecek kadar zeka seviyesi gelişmiş. yani yerel emlakçı modundan çıkmış biri.

    mali açıdan ele alırsak. sizinle gerçekten iş yapmasını istiyorsanız sözleşmesini imzalamak zorundasınız. genelde 3 aylık bir sözleşme ve ortalama yüzde üç gibi bir fiyat oluyor. diyelim iki yüz bin liralık ev sattınız. bunun yüzde üçü altı bin lira ediyor. bu altı bin liranın yüzde sekizi marka hakkı olarak century 21'e geri kalanın yarısı bağlı bulunduğunuz ofisteki brokera, geri kalan ise gayrimenkul danışmanına kalıyor ki, yaklaşık iki bin beş yüz lira kadar.

    genel anlamda faydalı bir ticaret şekli. yerel emlakçılar size o kadar özen gösteremiyorlar. bunlar hiç olmazsa iş geliştirme yönünden çok daha ilerideler.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap