519 entry daha
  • gerçek italya'yı yaşamak isteyen ya da italya'ya ilk kez gitmek isteyenlerin beklentilerini karşılamayacak olan şehirdir.

    gerçek italya'dan kastım, akdeniz insanının rahatlığından ve iklimden gelen o salaşlık, boşvermişlik hatta salmışlık diyebiliriz, ayrıca yeme-içme, yerel mimari konusunda da milano diğer italyan şehirleri gibi öne çıkmaz.

    milano saygın bir italyan şehridir. en güzelidir diyemeyiz belki ama, nazarımda tarzı, eleganlığı ve duruşuyla stil sahibi bir şehirdir. milano'nun ruhu vardır diyemeyiz belki* ama milano size hiç sahip olmadığınız bir soyluluğa doğuştan sahipmişsiniz gibi hissettirir.

    duomo'nun bulunduğu meydanda ve duomo'ya çıkan ara sokaklarda lüks markaların, butiklerin mağazaları bulunur. dolayısıyla milano'ya gelen şehrin alışveriş ruhuna kendini kaptırır. çünkü sokakta yürürken gördüğü orta yaşlı bir italyan erkeğinin tarzından ya da şarap gibi yıllandıkça güzelleşmiş bir italyan kadının şıklığından ilham alır.

    milano ayrıca kuzey italya (bkz: lombardia) bölgesinin de hub'ı konumundadır, civarlardaki bir çok şirin ve güzel şehre* milano centrale'den ulaşabilirsiniz.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap