6 entry daha
  • hem iran sinemasının sadeliği ve doğallığı olsun hem de psikolojik drama olsun kafasında bir film arıyorsanız 89 yapımı bu filme bakın derim. keza deryuş mehrcui'nin en sevdiğim filmidir. filmin başrolündeki karakterin içsel sıkıntılarıyla nbc'nin kış uykusu filmindeki aydın'ın duygu durumlarında paralellik gördüm diyebilirim. modern aydın kesimin halet-i ruhiyesinin yeni dünyaya adapte olması adına yaşananları 80'ler iran'ın da görmek ve deneyimlemek farklı bir deneyim bırakıyor.

    filmin konusu, hayatında anlam ve amaç bulmaya çalışan orta yaşlı bir entelektüel ve yazar olan baş karakter hamid hamoun'un hayatı etrafında döner. olaylar 1980'li yıllarda iran'ın tahran şehrinde geçer. filmin başında hamoun, hayatında hayal kırıklığı yaşayan bir adam olarak gösterilir. yazar olarak ilhamını kaybetmiş, eşi mahshid ve oğullarından uzaklaşmıştır.

    hamoun kitaplar ve fikirlerle dolu dünyasına çekilerek ailesinden ve arkadaşlarından giderek daha fazla izole olur ve onlardan kopar. film ilerledikçe hamoun'un kişisel hayatı çözülmeye başlar. karısı, kendisine ilgi göstermemesi ve evliliklerinde sevginin olmayışı nedeniyle hüsrana uğrar ve sonunda onu terk eder.

    hamoun, hayatında anlam bulma konusunda giderek daha fazla takıntılı hale gelir, ancak etrafındaki insanlarla ve daha da kötüsü kendisiyle bir türlü bağlantı kuramaz.
hesabın var mı? giriş yap