15 entry daha
  • zamanında ilk dc ziyaretimi yaptığımda * ziyaret edemediğim national mall müzelerindendi. mayıs ayında tekrar dc'ye gittiğimde ise bu sefer zaman ayırıp doyasıya bu müzeyi gezdim.

    içeresinde nasa'nın uzay görevlerinden pek çok araç ile ekipman replikaları ve numunelerin yanı sıra wright brothers'dan itibaren havacılık alanındaki pek çok gelişmeye ait bilgilendirici maketler, animasyonlar ve dokümanlar mevcut. güzel bir şekilde sınıflandırılmış showroom'ları ile de en çok ilgi çektiğiniz ve öncelikle görmek istediğiniz müze kısımlarını rahatlıkla sıralayabilirsiniz.

    bunun yanında hem üst katında hem de aşağıda güzel souvenir ve museum shoplar var. amerikan hava kuvvetlerinin kullandığı pek çok uçak ve helikopterin birebir ölçekli maketleri şahsen benim en çok beğendiğim ve aldığım ürünlerden oldu.

    gitmek isteyenlere birkaç uyarıda da bulunmayı atlamayalım;

    * en çok ilgi gören smithsonian müzelerinden biri olduğu için, giriş prosedürü sürekli değişiyor anladığım kadarıyla. ben gittiğimde internetten rezervasyon yaptırmak gerekiyordu (giriş gibi bu da ücretsiz tabii ki). son dk gidecek olanların dikkat etmesinde fayda var.

    **özellikle bahar aylarında, amerika genelindeki çoğu lisenin national mall'a öğrencileri gönderen turları bulunduğunu belirtmek lazım. haliyle bu tarihlerde giderseniz fazla sayıda ergenle (hem de white trash ergenle) muhatap olmak zorunda kalabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap