186 entry daha
  • geçtiğimiz haftasonu iki günlüğüne ziyaret ettiğim, bu nedenle az çok öneride bulunmak istediğim şehir.

    öncelikle müze, anıt, tarihi mekanlar vs. gezmeyi çok sevmeyen insanlara hitap etmeyebilir, ben çok güzel vakit geçirdim ama herkes aynı düşünmeyebilir. bunun haricinde güzel bir etkinlik bulmanız hiç de zor değil. the office bağımlısı olduğum için şahsen the office experience a denk gelmek benim için çok güzel bi şanstı, ama benzeri bir çok etkinlik de vardı downtown'da.

    ayrıca kısa süreli uğrayacaklar için, dc amerika'da popüler olan bütün spor dallarında profesyonel lig seviyesinde takımı bulunan ender şehirlerden (basketbol, futbol, beyzbol, buz hokeyi, amerikan futbolu, vs.). her ne kadar şehrin takımları çok başarılı olmasa da deplasman takımları takip ederek güzel maçları daha uyguna seyredebilrsiniz (ben lakers - wizards maçına denk getirdim, la deki maçlardan çok daha uygun fiyatlarda bilet bulabildim.)

    bir tek çok istememe rağmen georgetown'a gidecek vakit bulamadım. ileride fırsat bulursam mutlaka göreceğim.

    bunun yanında yemek için de hem franchise markalar hem de yerel birçok mekan tabi ki var hem de her mutfaktan. konaklama için de illa dc içerisinde yer ayarlamanız şart değil, nehrin hemen karşı tarafı olan arlingtonveya alexandria da pek çok kiralık ev, otel vs. bulabilirsiniz (tabi buralar virginia eyaletine bağlı) ve buradan araba ile dc maks. 20 dk sürüyor. sadece maryland içerisinde kalan dc'nin doğu kısmının pek güvenli olmadığını bilmekte fayda var, sonra sıkıntı yaşamayın.

    burada sık sık yazılan yerlerden çekebildiğim resimleri de ekleyeyim;

    (bkz: lincoln memorial) görsel
    (bkz: washington monument) görsel
    world war 2 monument görsel
    korean war veterans memorial görsel
    (bkz: beyaz saray) görsel
    (bkz: museum of african american history and culture) görsel
    (bkz: woodrow wilson plaza) görsel

    ayrıca buralara da gitmekte fayda var (içerisindeki müzelere ilave olarak hem tarihi, hem mimari olarak eski ve görkemli binaları sevenlerin çok ama çok beğeneceğini düşünüyorum) ;

    (bkz: u.s. capitol)
    (bkz: supreme court)
    (bkz: national gallery of art)
    (bkz: national air and space museum)
    (bkz: national museum of natural history)
    (bkz: national museum of american history)
    (bkz: thomas jefferson memorial)
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap