5 entry daha
  • başkalarının yaptığı çalışmaları sahiplenerek kendileri yapıyor gibi göstermeleri ile gözümdeki inandırıcılıkları ve samimiyetleri tamamen bitmiş dernektir.

    şimdi aslında işin içinde olmadıkça yapılan ahlaksızlığın boyutunun farkına varılmıyor galiba. ancak yazık ki çevre koruma adına hala birilerinin umudu olabilen bu derneğin ya da dernek yetkililerinin kendilerini satma, iş yapıyor görünme anlayışı o derece artmış ki başkalarının emek verip yaptıkları çalışmaların üstüne konmaya kadar varmış.

    gözlerime inanamayarak http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/474994.asp adresinden okuduğum haberde, odtü biyoloji bölümü (ki ekoloji çalışmalarının tamamını ve genetik çalışmalarının da ciddi bir bölümünü yürüten bilimsel kuruluştur. ve adı tek satırda bile geçmemektedir!!) ve harran üniversitesinin ortak yürüttüğü tübitak destekli çalışmanın bir ortağıymışçasına açıklama yapabilmelerini kınıyorum. ayrıca ses getirmesi için orada doğa derneği adını yazmayı, bu haberi araştırmadan vermeye tercih eden gazeteyi, gazetecisini ve onun gazetecilik anlayışını da kınıyorum. ha dersiniz ki bu kınama ne kadar anlamlıdır. bu derneğin ya da bir başkasının yapılan bilimsel çalışmaların bile önüne geçerek doğa korumayı tekelleştirmeye çalışmalarına şahit olmak, işin iç yüzünün her defasında böyle iğrençleşebileceğini görmek ve bunun prim yaptığını görmek kendi adıma daha yolun çok başındayken şevkimi kırmakta..

    ha ayrıca, ceylanın sıfır yokoluş projesi kapsamında korunması amaçlanan türlerden birisi olması nedeni ile doğa derneğinden bir yetkilinin bu açıklamayı yaptığını düşünmek, iyi niyetinden gerçekleri göremeyecek kadar aptallaşmış olmayı gerektirir; şükür ki değiliz. çünkü haberde yer alan vericili tasmaların ceylanlara takılması, işaretlenen bireylerin takibi ve yapılan çalışmanın ceylanların korunması ile ilişkilendirilmesi aşamalarının hiçbirinde doğa derneği yer almamaktadır. bilim ahlaksızlığının tartışılmazlığını geçtim, böylesi bir çalışmanın üstüne konma mantığı görülmemiş bir ucuzluktadır.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap