48 entry daha
  • ola ki abidin'e deselerdi, "sen icanadolunun terkedilmisliginde bir kizilbas köyü cize bilir misin abidin?" babamgilin köyünü cizerdi. al ileriye, yetmislerin taa basina gel. getirdin mi gözünün önüne?

    simdiii bizim oralarda yatira tekke denir. bizim tekke, köyün en yüksek tepesinde. köyde dört oglan var üniversiteye giden, emmim dtcf'de.ve tabii denizleri taniyor, mahirlerle enseye saplak (valla billa, gözalti tutanagini görmüslügüm var ). derken yaz geliyor, bizimkiler filistin'e mi gitsek yoksa köye gidip devrim mi yapsak kararsiz kaliyorlar. halkin örgütlenmesinin daha acil bir gereksinim olduguna karar veriyorlar, geliyorlar bunlar köye. geliyorlar da, kafa kantinde; geciyorlar millete yok bilmem kacinci internasyonal, yok gosistler, yok pragmatistler derken köylü diyor, caga gitti sehre, yas da geldi everseydik bunlari dellenmezlerdi. - di$ ses babaannem: de heri, karinin ami timarhana mi da akillansinlar? yerli deliye hidir abdal neylesin - neyse bizim devrimciler cok bozuluyorlar bu ise, tartisip köylülerin bu kadar cahil ve gerici olmasinin, kendilerini anlamamasinin nedeninin din olduguna karar veriyorlar. öyle bir sey yapalim cabucak anlasinlar isin yalnisligini kararini aliyorlar. o zamanlar degil televizyon, elektrik bile yok köyde, bir kahvede acans var, dis dünyaya ait. o gece millet bir bakiyor tekke isiklar icinde, sabah gidiyorlar bakiyorlar, bir sey yok. bizimkiler diyor ki "ya iste ettiginiz günahlar icin uyari bu, valla dua edelim, iyi düsünün ne günah islediniz, böyle giderse tepenize tas yagacak!" . ikinci gece ayni sey, millet korkudan ölecek. ücüncü gece oluyor, bizimkilerin derdi; ertesi sabah milleti toplayip "biz yaptik ulan! bunlar batil seyler, gereksiz korktunuz, allah da sizin korkularinizdan, aciklayamadiklarinizdan dogmus bir seydir" demek. neyse gene isiklar, bu kez ama köyün ne kadar eli sopa, silah tutani varsa sessizce geliyorlar tekkeye karanlikta- baslarina ali cavus gecmis, kore gazisi- bir bakiyorlar ki bizimkiler acmislar rakiyi, yakmislar atesi, tavuk ceviriyorlar. ulan yer misiniz yemez misiniz? hem biziynen laalanin*, hem de ecdada hürmetsizlik edin! $ehere gidince adam mi olduuz yezit tohumlari! bunlar var ya, eve ugrayip bavul bile alamadan nahiyeye kadar kosmuslar gece vakti. emmim diyor ki: "yav bizimkiler o kadar yobaz degilmis, isin tekkeden olmadigini anladilar sonucuna vardik, eylem degerlendirmesi yaparken"

    güzel, inancli, deli bozuk, sapina kadar adam gibi adamdilar. üzerlerinden gecti bir 12 mart idam sehpalariyla, iskencehaneleriyle, bombalariyla. cok azi becerdi, icindeki yesil fularli cocugu* öldürmemeyi. biz hala kan izini sürüyoruz, gazi mahallesinden gecerek. bir kusagi mi yok ettiler, tüm umutlarimizi mi filistin askisi na aldilar belli degil.

    not : loststone gardasla kizilbas kankasina selam ederim.
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap