• kökü 70'lere dayanan, kanımca hard 'n heavy tarihinde hakettiği yeri bir türlü bulamamış ama birçok klasiğe imza atmış efsanevi bir gruptur. 1981'de çıkan ilk albümleri frost and fire ile başlayan kariyerleri 1991'de çıkardıkları paradise lost'un ardından gitarist jim barraza'nın ayrılmasıyla son buldu.

    vokalistleri tim baker'in bana ve birçok insana göre süper, kimilerini göre ise irrite edici vokallerinin yanı sıra king of the dead ve one foot in hell albümlerindeki gitar ve bas soundu üzerine davulcu robert garven'in yazdığı yaratıcı partisyonlar, grubun genel tarzını belirler.

    merhum gitaristleri jerry fogle metal tarihindeki gelmiş geçmiş en yaratıcı gitaristlerden biridir. kanımca adı eddie van halen, randy rhoads, criss oliva gibilerle beraber anılması gereken pek mühim bir insandır.

    müziklerinin yanı sıra grupça motor sporlarının (ve özellikle ferrari'nin) hastası bu insanlar, ilk dönemlerinde özellikle abd'de hatırı sayılır bir hayran kitlesi oluşturmuşlar, böylece 80'ler california'sından sadece glam* ve thrash* grubu çıkmak zorunda olmadığını da örnekleriyle ispat etmişlerdir.

    metal tarihinde "özgünlük" denince akla gelen ilk gruplardan biridir bana göre.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap