5 entry daha
  • (bkz: #126876882)

    kendisinin çocuğu olmamaktadır fakat aslında karısı kendisine ihanet etmemiştir. bu herifçioğlu nerden bulduysa bulmuş, diyarın ötesinden, mistik cadımsı bir karıyı üçüncü eşi yapmıştır.

    ikinci eşi, ucube çocuğu doğurduğunda, kuması örümcekleri sayesinde haber aldığını söyleyerek kocasını kışkırtmış kadının üzerine salmıştır. kadının kendisi de dahil( bizzat kuması bu işkenceleri yapmıştır), bir sürü insan işkence görmüş, ve kadının bütün sülalesi vahşi bir şekilde öldürülmüştür. bu yetmemiş, kral hanenin ilk vatanı olan yere giderek, hane ile en ufak kan bağı olan, en küçük bebeğe kadar herkesi kılıçtan geçirmiş, ailenin soyunu kurutmuştur. harrenhal'un lanetli olarak anılmasının sebeplerinden biri de hiç kuşkusuz bu olaydır. çünkü kraliçenin babası o sıralar, harrenhal lordudur.

    her neyse krala çocuk sahibi olamamak çok koyar ve yeğeninin de içinde bulunduğu üç kadınla evlenir. hepsi daha önce çocuk sahibi olmuş doğurgan kadınlardır. ikisinin dulluğunun sebebi bizzat kralın kendisidir.

    bunlardan birisi yine ucube bir çocuk doğurur. ama çocuk ucubelikte üst leveldir, kanatları falan da varmış diyorlar. bu sırada kralın kalın kafasına dank eder;

    *ulan amk bu karıya da cadı diyorlardı yoksa?

    neyse bu, cadı eşini zindana götürür, cellatlar, işkence aletleri hazırlanır, kadın o esnada canım sen zahmet etme ben kendim itiraf ederim diyerek, olayların sebebinin kendisi olduğunu kralın yüzüne yüzüne vurur. bununla yetinmez beni öldürsen de diğer karın da hamile kalacak bir tane daha ucube bir ejderha çakması çocuk doğacak diye kehanetini belirtir. (nasıl yaptıysa artık.) kralın bizzat kendisi, zaten kağıt keser gibi insan kesiyor, kadının kalbini malbini söker. ( bütün diyar kadına cadı derken, sen bunla fanteziden fanteziye koşar, kadının alavere dalavereleleriyle sarayda ne var ne yok her boku öğrenirken iyiydi ama).

    maegor ölmeden son gece önce, kendisine itiraz eden lordlardan birini kafasını keserek, bir sopaya geçirmiş, tahta kadar bu kelleyi yanında götürmüştür. kızıl kale kendisinin zamanında tamamlanmış, ve tüm işçiler, kalenin yapımında çalışan herkes, kalenin sırlarını söyleyemesinler diye, inşaat tamamlandıktan sonra, kılıçtan geçirilmiştir.

    şahsi kanaatim, intihar ettiği yönünde. son perdede kendisinin kaybedeceği kesindi, kendi kendini demir tahta geçirdi diye düşünüyorum.

    fakat şu benim için bir sır. şimdi bu cadı kadın hala hayattayken saraydan esir yeğenleri ve anneleri kaçtı. bu kadar entrika, büyü ve manyaklık arasında kaçabilmeleri takdire şayan.

    manyağın önde gidenidir. sadece fiziksel güçle ve harala gürele insan kesmekle iyi bir kral olunamayacağının, saltanatın sürdürülemeyeceğinin bir örneğidir westeros evreni için....
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap