2 entry daha
  • --- spoiler ---

    şimdi bu arkadaş hepimizin bildiği gibi fatih aegon'un ikinci çocuğu. bu yavşak için babasından kalıplı falan diyenler mevcut. bildiğin mahalle abisi gibi işi gücü kavga. yok ben oturayım dersimi çalışayım ülkeyi yönetecek olan abime kral eli olarak destek vereyim, işte harp bilimi ne bileyim insan bilimi çalışayım yok.

    bu kardeşimiz tahtın sahibi olduğunu düşünüyor. neden ? çünkü güçlü. lan oğlum o zaman bütün savaşçılar kral olsun. krallık sadece dövüşmek midir ? neyse bu dayımız abisi varken bir bok diyemiyor tabi de sonraları yeğenlerinin hakkı olan tahta evet hava değil tahta el koyuyor.

    karşı çıkanlar falan oluyor da bu arkadaş babasının ejderyasını kullanıyor. babasının ve anasının kılıncı da bunda. adam ateş ediyor resmen. neyse gel zaman git zaman başı boş bulan ve bu sayede ben de kral olurum diyenler bir galeyana geliyor ama bu arkadaş oturtuyor tabi bunları. sonra bu dayı oğlu yeğenini de öldürüyor. asıl tahta geçmesi gerekeni. peşinden daha tahta geçecek yaşta olmayan küçük yeğenini de öldürüyor. yengesi falan bundan korkuyor kaçıyor.

    bu deluğanlı baya evlilik yapıyor. ama lanetli midir, yoksa cenabetken namaza mı durdu nedir çocuklar hepsi affedersin böyle canavar gibi doğuyor. ilk karısına o gece 12 posta attığı da kendisinin anlattığı bir hikaye ki kendisi sanırım ekşi sözlük yazarı. gel zaman git zaman bu hanımdan olan çocuğun aslında başkalarından olduğu, kraliçemizin hamile kalmak için krallıkta bulunan ben hariç herkese verdiği ortaya çıkıyor. tabi bizim tatar ramazan tokatlıyor herkesi. peşinden bir kaç evlilik daha yapıyor ama nafile. olmuyor çocuğu.

    psikopatın allah'ı diyebiliriz. neyse gel gelelim bu dayı yaşlanıyor. başka bir yeğeni diyor ki taht benim hacı abi. ve bütün krallar yeğenin etrafında toplanıyor. bizim jon stark'ın dedesi, joffery'in dedesi falan. o gece bu kralımız artık tırsmaktan mıdır bilinmez ama bu kılıçlı mılıçlı olan tahtta ölü bulunuyor. bir devrin sonuna geliniyor.

    kendisi zalimliği ile nam salmış bir targaryendir. bu büyük imamların bir lafı vardır ; tanrı her targaryen doğduğunda zar atarmış. ya deli ya dahi olurmuş. bu dayımız deli kısmına denk gelmiş. bunun anası da manyağın tekiydi zamanında.
    --- spoiler ---
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap