2 entry daha
  • yukarıda ki link bozuk. maçın güncel özet videosunu bırakarak başlayalım.

    tarihler 8 aralık 1993'ü gösteriyor. başımızda henüz malum şahıs ve malum parti yok. galatasaray şampiyonlar ligine kalmış fakat a grubuna düşmüş. b grubunda ise belçika'dan anderlecht , almanya'dan werder bremen (veremem esprisi yapmak yasaktır.) , a.c milan ve porto bulunmakta. werder bremenin başında o zamanlar adı sanı duyulmamış sonra ünlenecek ve yünanistanı avrupa şampiyonu yapacak otto rehhagel var.

    iki takımın da kadrolarını kimse tanımaz ama belki euro 2000 izleyenler hatırlar. belçika'nın ev sahibi olduğu turnuva da türkiye - belçika avrupa şampiyonasının son maçında 2-0 yenip gruptan çıkmıştık ve ikonik bir hakan şükür'ün zıplayıp kafa golü attığı maç vardı. o maçta ki belçika'nın kalecisi de wilde bu maçta anderlecht'in kalesinde.

    neyse maç başladığı saatlerde galatasaray moskova deplasmanın da spartak moskova ile oynuyor ve 0-0 berabere kalıp şampiyonlar liginde ki 2.puanını alırken bu maçta belçika temsilcisi anderlecht ilk yarıyı 3-0 önde kapatıyor. fakat ikinci yarıda resmen fırtına gibi esen ve patates tarlası gibi bir zemin olmasına rağmen sağlı soğlu saldıran bremen tam 5 gol atıyordu. bremen tribünlerinde göz yaşları yağan yağmurla akıp sel olurken video da göreceğiniz gibi otto rehegal'in teknik ekibi kucağına alıp gezdiriyordu.

    werder bremen grupta 5 puan toplayıp 3.cü oluyor ve gruptan çıkamıyordu ama bu maç gece özetlerinde hafızama kazınmıştı. aslında werder'in gruptan çıkma şansı çok yüksekti ama porto son maçtan bir maç önce almanya'da werder bremen'i 5-0 yenip belçikalıların intikamını alıp havalarını söndürmüştü.

    bonus maçın uefa reportu.
hesabın var mı? giriş yap