4 entry daha
  • sanatı köküne kadar yapar. performanslarıyla fiziksel ve zihinsel potansiyelin sınırlarını zorlayan ve araştıran bir sanatçıdır. bu yüzden de sahneden çok, ruh hastalıkları hastanesine ait olduğu izlenimini verebilir.

    bir beden sanatçısı (body artist) olarak, kendini kesmiş, parçalara ayırmış, kırbaçlamış, buz kütleleri üzerinde vücudunu dondurmuş, psikoaktif ürünler ve hafıza kaybına uğramasına yol açan kas kontrol ürünleri almış, kendini izleyenlerin vücudu üzerinde istediklerini yapabilmesine müsade etmiştir. performanslarının birinde alev alan bir perdenin altında boğularak ölme tehlikesi atlatmıştır.

    bu eserler, deneyimlerin ve sınırların yeni bir tanımını (vücudunu kontrol edebilme, sanat ve bunun uzantısı olarak toplumu belirleyen kodları) kimliklendirme serileridir. o halde onun sanatsal projesinin temelinde insanları özgürleştirmek adına hırslı ve derin bir niyet beslediğini görebiliriz.

    “tehlikenin tanımını zorlayan ve kurcalayan sanat benim ilgimi çekiyor. ve dahası, izleyenin gözlemi burada ve şimdi olmalı. dikkatini tehlikede toplamak, şimdiki zamanın, şu anın merkezine kurulmaktır. "

    kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/marina_abramović

    allah yardımcısı olsun diyoruz.
169 entry daha
hesabın var mı? giriş yap