77 entry daha
  • the beatles'ın kasım '63 çıkışlı single'ı, lennon/mccartney bestesi.

    bu şarkı, deyim yerindeyse beatles'ın amerika'yı fethettiği şarkı olmuş. o dönemler ingiltere'de fırtına gibi esmelerine rağmen, şarkıları amerika'da yayınlayacak büyük bir şirket bulamamışlar ve she loves you, from me to you, please please me gibi hit şarkılar orada değerini bulamamış.
    '63 yılının sonlarına doğru beatles'ın yükselişi amerika'da haber olmaya başlamış ve büyük plak şirketlerinden capitol records'un dikkatini çekmişler. aralık 1963'te şarkı amerika'da piyasaya sürülmüş, şubat 1964'te bir numaraya yerleşmiş. piyasaya çıktığı ilk 10 günde, diğer tüm ingiliz single'larının toplamından daha fazla satmış. toplamda 12 milyondan fazla satarak hala amerika'da en çok satan beatles şarkısı konumunda.

    grup böyle bir başarı yakalayınca 7 şubat'ta amerika'ya gitmiş, beatlemania hareketi ile ilk kez havaalanında tanışmış.

    bob dylan şarkıyı ilk dinlediğinde "i can't hide" kısmını "i get high" olarak anlamış ve bunun marihuanaya bir gönderme olduğunu düşünmüş. daha sonra tanıştıklarında beatles'ın marihuana kullanmadığını öğrenince çok şaşırmış ve bizim çocukları ortama sokmuş.

    şarkı, john lennon'ın favori beatles şarkılarından biriymiş.

    konserlerde insanlar çığlıklar attıkları için grup kendini duyamadan çalarmış. bazı konserlerde zaten kimse duymuyor rahatlığıyla, john lennon kızların göğüslerine bakarak "i want to hold your gland" dediğini itiraf etmiş.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap