18 entry daha
  • halkımız der ki; siyanür altın işletmeciliği dışında daha bir sürü yerde kullanılır.

    dangalak insan da der ki; kardeşim o eskidendi, artık hiç bir sanayide bu kadar fazla kullanılmaz. zaten sanayi için pahalı bir yöntemdir. istesen de kullanmazlar. ayrıca hadi kanıtla bana kim ne kadar kullanıyor görelim.

    halkımız der ki; yıkılan ağaç kadar para veriliyor da, yerine ağaç dikiliyor da bilmem ne.

    dangalak insan der ki; ulan! yukardaki ağaç etmesin seni emi! 40 yıllık 100 yıllık ağaçla yeni diktiğin ağaç bir mi? sen bir tane yüz yıllık ağacın yerini kaç tane yeni ağaçla doldurabilirsin? bi tane ağacı sen parayla nasıl kıyaslayabilirsin?

    halkımız bu sefer der ki; iyide siyanür çevreye ve insanlara zarar vermiycek şekilde kullanılır.

    dangalak insan kafayı yer ve der ki; bak güzel kardeşim siyanür açık havuzlarda tutulur. bu havuzun dibini güzel bir şekilde kapladın diyelim, en basitinden bir deprem oldu mu orda, o dibinde bir catlak oldu mu, siyanur toprağa sızmaz mı? haydi diyelim oda olmadı bu siyanür denilen kimyasal maddenin ph'ı 10'un altına düştü mü buharlaşır. arada bir yağan asit yağmurlarının da ph'ı 7'nin altındadır ve havuzdaki siyanürün ph'ını 10'un altına düşürür. bundan sonra ise siyanür buharlaşır. bunu kesinlikle engelliyemezsin. sonra bi yerde yağmur olarak yağar bu siyanür. haydi bakalım noolcak şimdi?

    halkımız bunuda kabul etmez.
    bu sefer iyice saçmalayarak der ki; iyide kardeşim şuana kadar kim ölmüş kim hasta olmuş bu siyanürden??

    dangalak insan artık ne diceğini şaşırır ve şöyle devam eder; kardeşim senin işin gücün ne? yoksa sen kör müsün? sağır mısın? nesin sen? git bak bakalım siyanürle altın işletmeciliği yapılan yerde neler oluyor. biraz araştır bakalım kaç tane köy boşaltılmış? kaç bin tane insan hastanelik olmuş? kaç bin tane insanı bi şeyiniz yok diyip geri yollamışlar?

    bende bi dangalak insan olarak derim ki; araştırmadan etmeden bilmeden kulaktan dolma haberlerle yalan yanlış şeyler öğrenmeyin, insanlara yanlış bilgiler vermeyin. vercekseniz bile bari en azından sizin kendi düşünceleriniz kendi cümleleriniz olsun be.
    ben anlamadım şimdi kim dangalak.

    ayrıca ek bir bilgi vermek isterim, fazla bilinen bir şey değildir bu.
    izmirde orda burda çıkan şu arsenik vardır ya hani. o öyle bir şeydir ki; doğada bir çok kayac'ın içinde bulunur.
    olayı nedir? bu arsenik sadece ve sadece siyanürle çözülür. bu da şunu kanıtlar: izmirde yer altı sularında arseniğin fazla çıkmasının nedeni o bölgede doğaya karışmış olan siyanürdür. o bölgede de (bkz: bergama) bildiğiniz üzere siyanürle altın işletmeciliği yapılır. hani şu dünyada ki en sağlıklı ve en güvenli ikinci altın firmasının bulunduğu yer...
71 entry daha
hesabın var mı? giriş yap