9 entry daha
  • oldukça başarılı bir yönetmen sineması örneği diyebiliriz bu güney kore yapımı film için. aslında gayet basit ve sıradan olan bir konuyu mümkün mertebe orijinal ve akıcı bir şekilde ele almış yönetmen. ben gayet keyifle zamanın nasıl geçtiğini anlamadan izledim. cannes'dan en iyi yönetmen ödülünü alan film ayrıca güney kore'nin de uluslararası oscar aday adayı olarak belirlenmiş durumda. drive my car gibi bir etki yaratabilir ama elbette parasite'le kapışacak kadar ciddi bir ana akımlıkta değil.

    popüler kültürdeki japonya vs. güney kore kapışması da ayrıca bir zevkli hale gelmiş durumda. j-pop yükselişe geçmişken k-pop aldı başını yürüdü. sushi fiyatları uçunca görece bir tık daha ucuz olan kore yemekleri daha çok ilgi gördü.

    sinema ve dizilere döndüğümüzde, cannes'da shoplifters'la sinyali yakan japonya olmuştu. ardından güney kore parasite ile cevap vermiş ve sağlam bir gol atmıştı. dizilerde de japonya alice in borderland'le mevzuya giriş yapmış ama asıl golü yine güney kore squid game ile atmıştı. drive my car ile japonya geçen yıl ses getirmişti. çekirge üçüncü gibi sıçrar mı emin değilim bu filmle.

    sevdim ama öyle çok bayılmadım. yönetmen park chan wook'un the handmaiden'ını daha çok sevmiştim.
140 entry daha
hesabın var mı? giriş yap