6 entry daha
  • önce zeitgeist the movie ile bir silkindim. ilk film, az çok bildiğim şeyleri kafamda öyle güzel toparladı, öyle katıksız bir komplo teorisi ile süsledi ki hayran kaldım. ardından ise zeitgeist addendum denilen bu fantastik eser ile karşılaştım. altyazısız izleyip ancak %70'ini anlayabildiysemde, sonunda verdiğim tepki "budur" oldu.

    çevremde siyasi tartışmalarda iş çıkmaza girdiğinde bahsederdim; "düşünce dünyasında bir boşluk var, kapitalizm ideolojileri öylesine yıktı ki, karşısına çıkacak bir akım için resmen aşeriyoruz. yapmamız gereken ya böyle bir akım yaratmak için bilgi birikimimizi artırmaya devam ederek birleştirmek ya da bu akımın doğması için benliğimizi feda etmek, hayatımızı bu belirsiz akımın ortaya çıkması için gereken ortamı hazırlamaya adamaktır."

    "budur" dememin sebebi burada yatıyor. işte bu belgesel, zeitgeist the movie ve zeitgeist addendum'un ilk bölümünde mevcut durumun vahametini saf bir şekilde ortaya koyduktan sonra, bu vahametin giderilmesi için, varolan bildiğiniz tüm sistemin değişmesi için yapılabilecek, sağlam temellere dayanan bir tez ortaya koyuyor. beğenirsiniz veya beğenmezsiniz, the zeitgeist movement'in ortaya koyduğu tez, düşünürler ve gönüllüler ile üzerine gidilip geliştirdiği takdirde, gerçekten eksikliği hissedilen ideoloji olabilir.

    efendisiz, dotsub ile ilgili bilgi verdikten sonra, yine sıradan bir biçimde bilgisayar başında omurgama işkence yaparken, "harekete geçmek lazım" diye düşündüm ve kendisiyle iletişime geçtim. hemen hemen bir hafta boyunca dotsubla uğraşıp ardından elimize transkript geçince, çalışmamız hummalı bir hale geldi ve bu sabah sularında ilk meyvesini verdi.

    filmin resmi torrentine tam uyumlu ve %100 tamamlanmış ingilizce altyazısına şu adreslerden ulaşabilirsiniz:
    http://www.opensubtitles.org/…zeitgeist-addendum-en
    http://www.divxsubtitles.net/…rmation.php?id=103161

    ayrıca birkaç gün içerisinde yine efendisiz ile beraber türkçe altyazıyı kullanıma sunacağımız müjdesini de vereyim hadi buradan.*

    daha fazla lafa ne hacet, bu muazzam yapımı izleyin, izlettirin. şairin dediğini hissedeceksiniz:
    together we stand, divided we fall.
92 entry daha
hesabın var mı? giriş yap