25 entry daha
  • 4 (yazıyla dört) filmini izledim bu adamın, özetle diyebilirim ki; iyi oyuncu. (bkz: tanım kasmak)

    genelde -sanırım gençliğinden kaynaklı- zaman zaman girdiği bir "yıldız kenter oyunculuğu" tribi var. böyle aşırı aşırı, büyük büyük oynamalar mesela, tiyatro sahnesindeymiş gibi. fakat bazı anlarda da, o tribi unutturup insanı saç derisine kadar ürperten bir güç sergiliyor; minicik oynuyor ama insanı sarsıyor.

    bir filmi izleyip bitirdikten bir süre sonra "ulan o neydi öyle" dedirten sahneleri* tekrar tekrar izleme alışkanlığı olanlar anlayacaklardır, tekrar tekrar izleyince bir aktörün karakteri ne çok çalıştığını, o adamın içine ne kadar yoğunca girdiğini görebilirsiniz. çünkü fark edersiniz ki o "ulan o neydi" diye küt diye gözünüze çarpmış olan şey, ufacık bir jestmiş mesela. ama adamın (karakterin yani) filmin daha önceki bölümlerinden birinden getirdiği bir alışkanlıkmış örneğin. ve bu gözünüze batmamış, aksine "oha falan" oldurmuş sizi. "ne vardı orada öyle?" duygusu yaşatmış size, etkilemiş.

    hah işte bunu yapıyor bu adam. ince ince oynuyor, nakış gibi işliyor rolünü. böyle olunca adamı izlemek hem keyfe, hem bir bulmaca çözmeye dönüşüyor -ki sinema filmi izlemenin benim için en çekici yönü ahanda budur işte.
    aferin bu adama.
194 entry daha
hesabın var mı? giriş yap