3 entry daha
  • biricik rowling imiz gülten dayıoğlu nun kemalettin tuğcu ya özendiği, bol acılı romanının ismi. 100 temel eserden de biri.
    acaba "bak ne durumda olan çocuklar var" denilerek çocukların hallerine şükretmeleri mi istenmiştir? ben çocukken beni "seni dilencilere veririz" diye korkuturlardı. oysa bu kitabı elime tutuşturmaları yetermiş.

    kanımca romandaki tek olumlu şey köy hayatı güzellemesidir. kitapta köyün bütün güzellikleri anlatılıp insanda köye gitme arzusu uyandırılır.

    roman 4 kardeşin köyde başlayan acıklı öyküsünü anlatır... yaşar, döndü, habibe ve feten..feten en büyük kız kardeş olup aslında romanın da kahramanıdır. kitabın sonuna kadar feten'in acıklı öyküsü anlatılır aslında. roman boyunca feten in mücadeleciliği hiç bitmez. kaderin de öyle.

    --- spoiler ---
    aile bireyleri teker teker ölürken bütün yük feten'in omzuna biner. döndü ve habibe zorla evlatlık verdirilir. ardından da kendisi. feten, evlatlık verilir ama evde hizmetçilik yapmakta, evin hanımından bol bol dayak yemektedir. bu şekilde gider roman. pek de mutlu sonla bitmez. evlatlık verilen habibe ve döndü'ye hiç değinilmez.
    --- spoiler ---
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap