503 entry daha
  • sevgili gunluk,

    bugun 21 temmuz 2022 persembe ve fernley nevada'da saat aksam 8:22.

    yorgunum. gerci bugunlerde solo suruyorum. cunku sali gunu inspection oldu. colorado dot inspect etti beni ve bizim sirket inspect olani 7-8 gun team calistirmiyor sorun yasamamak icin.

    team calismak demek sanki arabada iki sofor varmis gibi calismak demek. bu yasak aslinda. bir sofor en fazla 11 saat tir surebilir bir gunde ama biz zaten bu nedenle fazla para kazaniyoruz. tek basimiza team yaptigimiz icin.

    ancak iste inspection oldu mu 1 hafta ara veriyoruz buna, olur da ayni hafta icinde baska bi inspection daha olursa ayvayi yeriz cunku.

    inspection'da polis sorarsa aslinda bir codriver'imiz oldugunu ancak onu bikac saat once su sehirde bu sehirde indirdigimiz yalanini atiyoruz. guya biz yeni surmeye basladik aslinda o saate kadar diger sofor surmustu ve onu da az once indirdik iste, evine gitti falan.

    ama ayni hafta icinde ikinci kez inspection olursa bu yalani 2. kez soylemek zor.

    polisler genelde son bir haftaya bakiyor. ilk etapta bakabildikleri bu. arzu ederlerse bir yil gecmisine bile bakabilirler ama onun icin sirkete ulasmalari ozel istekte bulunmalari falan lazim ki hem surec uzun hem de sirket onu ayarlar oyle yollar zaten herhalde.

    ayarlamak soyle mumkun cunku her sey elektronik ve tabii her yerde bir edit dugmesi var yanlis girilen bilgileri duzeltmek icin.

    polis bu yapilan edit'leri gormuyor mu? bildigim kadariyla her seyi goruyorlar. aslinda ozet su: amerikan baskani dahil herkes bu illegal isin icinde. ulastirma bakanligi da biliyor donen dolabi, polis de. goz yumuyorlar ticaret donsun, zenginler daha zengin olsun diye. isci haklari, insan haklari dunyanin hicbir yerinde yok. amerika'da da yok. koleyiz her yerde. ben de burda kole olayim dedim.

    peki neden inspect ediyorlar? dostlar alisveriste gorsun. bi de tabii bariz hatalar yapip, nebliim polisin gozune gozune sokarsan, edit dahi yapmazsan, bas bas bagirirsa logbook'un fazla fazla surdum bugun diye e o da mecbur yapistirir cezayi artik napsin.

    hiz limiti gibi falan. hiz limitini asinca da durduran yok ama hiz limitinin iki katina cikarsan mecbur kalip durdurur tabii polis de. yoksa polisin sikinde mi senin hiz limitini asman. o da diyo ki "amina koyim kimseye bulasmadan sag salim evime gideyim de 3 kurus icin manyagin biri sikmesin belami". yoksa polis de bayilmiyo tabii ki maas karsiligi hayatini riske atmak icin.

    e madem bu hafta fazla saat suremicem, fazla mil yapamicam, firsat bu firsat california'ya gideyim dedim. hem evden esyalarimi alirim, hem karimla bosaniriz, hem borc para bulabilir miyim bankalardan (tir almak icin) ona bakarim, hem tir satan yerlere ugrarim taksitleri, satin alma seceneklerini ogrenmek icin, hem tabanca almaya calisirim (isi sansa birakmamak lazim gerektiginde olumu beklememek, kendi kaderini kendin cizmeyi bilmek lazim), hem bi daha letha weapons'i sikerim, belki danielle delaunay'i bile sikerim belli mi olur, $600'a veriyor phoenix'te, letha da $300 sacramento'da, oyle yani.

    karimla 3 yildir falan ayriyiz sanirim. eve de pek ugradigim yok ama (zaten yollardayim) evde bi valizim var, ikide bi onu arguman olarak kullaniyor. ornegin ona o kadar yardim ediyorum, para gonderiyorum, "e burasi senin de evin esyalarin burda" diyor. ulan ne esyasi ben 3 yildir o esyalar olmadan yasiyorum, cope gitse umrumda olmaz ama neyse. gideyim alayim bari. valizde de iste kitaplar defterler bikac tshirt falan vardir sanirim. macbook'umu ona birakirim, satmak mumkunse satsin. benim icin aldigi jordan ayakkabilari da birakirim. zaten giymiyorum. onlari da satsin satabiliyorsa bari. toyota camry'yi de birakayim en azindan yedek arabasi olsun ilerde lazim olursa yine gider alir kullanirim ama tir surdugum icin su an arabayi kullanamiyorum zaten.

    bosanmak icin de benim oraya gitmem gerekmiyor benim bildigim ama o benim de imzam gerekiyormus gibi konusuyor. aman neyse ne, gerekiyorsa da atariz imzayi nolcak ki. oh be, bosancam ha sonunda. vay anasini. hayalimdi ya bunlar: abd vatandasligi, bekarlik. yasasin. uzun sure cok duygusaldim. kiyamiyordum. bosanamam diyordum. ama iste zaman her seyin ilaci. aramiz kotu. anlasamiyoruz. ayda yilda bi konustugumuzda bile kavga ediyoruz. hal boyle olunca "tamam ya bosanalim bitsin zaten bu ne amk" diyosun. oh cok sukur.

    yalniz california'da bosanma 6 ay suruyor. bugun basvursak ocak'ta bitecek yani resmi olarak. veya agustos'ta tam basvursak misal subat'ta ozgurlugume kavusurum.

    sonra ne istiyorum biliyo musun, amerika vatandasligi isteyen zengin sisman cirkin bir kadin bulmak istiyorum. parasini yicem evet. o da vatandas olcak. mis.

    parasini yemek derken yatirim yapip zenginlesmekten bahsediyorum. yoksa salak salak seylere harcama seklinde yemek degil.

    bankalar faize borc verebilir. business kredi karti da alayim zaten. tir alma isi biraz stresli cunku 2. el alacaksin, o kadar para vereceksin ama arizali da cikabilir, hayatim sikilebilir. sifir alayim desen $250k amk!

    sirket de kurayim. tir sirketi kurmak iki ay surebiliyor. devletten mc numarasi, dot numarasi falan alman lazim, onlarin da gelmesi iste 2 ayi bulabiliyor basvurduktan sonra.

    babama arabasini satabilir mi diye de sordum. "tir alayim, daha cok kazanayim, sana daha iyi araba alirim" dedim. "olur tabii" dedi sagolsun. ama bankadan faizle borc alirsam onun arabasini satmasina gerek kalmaz. arabayi da ben almistim gecen yil $25k para odemistim. o parayi tirin pesinatina da kullanabiliriz. hatta pesinat $13k falan lazim. ama cebinde de bi $15k olsa ise baslarken fena olmaz. cunku masrafli is, en ufak arizalar kac paralara maloluyor. tekerler de pahali. diesel de pahali zaten.

    bi de kasim ayinda $13k gelecek bana sanirim. uber'e actigim davadan kazandigim. o da bi opsiyon.

    kuzen diyo para yollayayim ortak olalim ama e o zaman isimden ayrilmasam daha karliyim. yani ortakla paylasinca bi sey kalmaz ki. ha isi buyutursun o zaman olur ama tek tirla cok mantikli degil tabii ki ortaklik. ben surcem, onunla paylascam. olmaz oyle. ama soforlerimiz olur, bize calisirlar, paylasiriz falan.

    tabancayi ohio'dan almayi denemistim ama orda ogrendim zaten meger sadece kendi eyaletimizden alabiliyormusuz. orda oyle dediler en azindan. nebliim. istedigin zaman hayatini sonlandirabilecegini bilmek stresini azaltabilir insanin. risk alirken "basaramazsam kafama sikar kurtulurum" rahatligi olur belki. veya gotum basim agridiginda agriyla aciyla yasayacagima siktir olup giderim bu dunyadan. doktorlardan, tiptan nefret ediyorum. o kadar da degil. bi kismi guzel. ama bi kismi da tiksinc. kimse o orospu cocuklarinin eline dusmesin. senin agrin acin onlar icin para pul neticede. amkoyim boyle hayatin.

    dun sophia'nin amini yaladim. bosaldi agzima. hosuma gitti tadi. $250 verdim bunun icin ona. sonra ben de siktim bosaldim. sonra ise gitti. restoranda calisiyor. ogrenci. universite 2. sinif. paraya ihtiyaci vardi ben de iyi kalpli bir insan oldugum icin "amcigin karsiligi sana benden 250 papel calisir kizim yavrum" dedim. "cok iyisiniz beyefendi" deyip dualar edip bacaklarini acti. once yaladim sonra bastim eksi'yi. eksi benim kucuk oglanin adi oluyo bu hikayede. keh keh keh. cok komik.

    neyse efendim baktim donu yatakta duruyo giderken, dedim "donunu unuttun", "sana biraktim" dedi. "bedavaya mi" dedim salak gibi ne diyecegimi bilemedigimden, o da dedi ki "essek degilsin ya atarsin 3-5 kagit". hakettim bu cevabi o salak soruyla. $250 vermissin daha ne soruyon de mi? yoo. salaklik parayla degil ya.

    dedim "lutfen soyle kac para bu don?", dedi $10. dedim "hepi topu $10 mi aticam yani simdi ama dedim boyle ticaret olmaz sen bunu $10'a almissindir bana daha pahaliya satman lazim ki kar edesin" dedim. "cok haklisin" dedi "o zaman $30" dedi ve yolladim $30'i. oglum ben geri zekaliyim sasiriyo musun, hayir, cunku ben yillardir geri zekaliyim zaten yeni bir sey degil.

    amcik kadar sevdigim baska bi sey yok su hayatta. hatta zaten hicbir sey yok ki sevdigim baska. eve ilgi duymam, arabalara hic ilgi duymam, icki sigara kumar uyusturucu ot mot, tatil gunes kum deniz - hicbirisi sikimde degil. ama amcik. ama amcik. off. iste ona tapiyorum. i believe god is a woman! keske dunyanin en amsalak adami falan yarismasi olsa da gitsem o alanda nobel, oscar, emmy ne varsa alsam silsem supursem. butun odullerimi satar kazandigim milyonlarla, binlerce onbinlerce amcik yalarim biliyor musun? cok guzel bir sey. bayiliyorum. sicacik. islak. ve yumusacik. anne eli degmis gibi. gulucuk. orama da gulucuk, burama da gulucuk. haydi kalin saglicakla. baska amcikli gunluklerde gorusmek uzere.

    (simdi saat 9'u 19 geciyor. 9'u 7 gece yazi bitti, 10 dk'dan biraz fazla da okuyup imla hatalarini duzeltmekle gecti. bunu yazmam 1 saat surdu yani. vay anasini sayin seyirciler)
388 entry daha
hesabın var mı? giriş yap