7 entry daha
  • hayvan evladı gibi güzel bir metal albümü. icra kalitesi oldukça yükselmiş. sahnede izlemek istiyorum ben bu slipknot'ı da. aksamaktan dökülen şu parçaları çalabiliyorlar mı gerçekten merak içindeyim. meshuggah'ın bilgisayar desteğiyle yaptığı müziği aratmıyor çünkü çoğu parça. canlı canlı izleyebileceksek ayrıyetten helal olsun yani, boş durmamışlar demek ki. sözler falan da güzel, daha dolu. önceki albümlerle kıyasladığımda "müzik rahatlamış" diyebilirim; süper de olmuş. aynı nefret aynı öfke, çok daha geniş takılarak anlatmışlar. konserde eşlik etmeyi ve gaza gelmeyi kolaylaştırmışlar epey. çok çılgın slipknot konserleri çıkar bu albümden bence. slipknot kendini oturtmuş artık. 13 yıllık bir grup olmanın hakkını vermeye başladı. hakikaten farklılar. bir slipknot daha yok.

    birçok vokal, davul ve riff de geçmişlerine referans niteliğinde slipknot'a özgü minik numaraların tekrarlarını içeriyor. gematria'yı dinlerken "the time of the nine has begun / get out of the way or you will suffer as one" kısmında fark ettim, albümün geri kalanında da dikkat ettim; slipknot dinleyicileri için güzel bir hadise bence. siz de dikkat edin, eski parçalardan anımsayacağınız bir sürü ufak şey var.

    albümde bi tek clean vokallerin fazla ibne gibi olması tuhafıma gitti benim. slipknot'a göre "easy listening" kaçabilecek şarkıları da mainstream'e köprü niyetine kullandıklarını düşünüyorum. the subliminal verses sinyalini vermişti bunun.

    bi de "onlar nasıl sololar öyle lan" diyenlere, "hayatınızda hiç mi slayer dinlemediniz?" diyorum.

    gördüğüm kadarıyla mick'in james'in falan maskeler aynı, hepsi değil birkaçı değiştirmiş maskesini. hala psikopat olduklarını görmek sevindirici! http://www.youtube.com/watch?v=wws7mnmewpw

    http://www.youtube.com/watch?v=pl1fqbqkcyu izlenmez mi amına koyim ya.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap