8 entry daha
  • ülkenin gidişinin gidiş olmadığını içine saplanılan yozlaşmış yaşam kültürünü sözüm ona yenmek için yaymaya çalıştıkları tarikatçı ve islamcı yaşam tarzlarınında aslında bizi özümüzden kopardığını ayar vererek ve en doğal halde muhalif olunarak anlatan alternatif yaşam dizisi.
    ve işte sırf bu gerçekci ve kendini fazla kasmadan yapmacık kalmadan gerek efe kültürünü gerek o dondurmam gaymaktaki gibi kulağa hoş gelen muğla ağzını gerekse o yöre insanının öz kültürlerini korurken sergiledikleri imrenecek tavırlar bu diziyi gerçekten önceki pek çok abartılı ağa dizilerinden ya da yapmacık köylü dizilerinden ayırmakta.

    aslında başından beri anlattıkları ve biz burdayız dedirten bir duruş var ;
    atatürk'ün köylü milletin efendisidir sözünde dediği gibi cumhuriyetçi olma anlayışını kendi öz kimlikleriyle yoğurmada sıkıntı yaşamamış ve sistemle hesaplaşma içine girmemiş olma duruşu işte bu duruşu gayet samimi ve rahat biçimde birilerine ders vererek anlatıyolar.
    eminim tarikatlanma yapısı hiyerarşisindekiler buna çok kızıyodur diye düşünüyorum hayda bu da nerden çıktı diyolar diye tahmin ediyorum.
    çünkü yozlaşmanın olmadığı ve kendi milli kimliklerini bozmadan yaşayan bu insanların içinde beyin yıkama faaliyetlerinin bir işlevi kalmayacağından laiklik geldi böyle oldu mavallarına kimsenin inanamayacağı gerçeğini çıkaran ve hala ''lan böyle yaşamlar varmıydı ?'' diye bilmeyen ve haberi olmayan kişilere gösterilen bu tarz yapımlar onlar için büyük bir açık olarak karşılarına çıkmakta bu yüzden bu toplumsal görevi hala üstlenen yapımcıları görmek iktidar odaklarını ve onların kendi sistemleri için altyapı oluşturan o felsefik yapının kadrosunu kızdırmaktadır.
    ve baktığında niye kızmasınlar ki? hem laik hem de aile namusuna düşkünler nasıl olur? halbuki atatürk filan diyen rakı şarap buldumu affetmeyen bu insanlar batı özentisidir,laikcidir ve kızları namuslu filan olamaz,hem ne o başında türbanda yok,kadınların taktığı başörtüsüde saç tellerini gösteriyor,yok yok olmaz öyle şey.kuran ın kesin emri var saçın bir tek teli bile gözükmeyecek yapıyosan bir işi tam yap!!
    sonra düğünlerdeki o katılımcı hava çay çorba için buluşmalar filan ya kaç bölümdür seyrediyoruz bir kere yasin okutmadın,kuran günleri filan da yapmıyorsunuz o birlik beraberlik katılım ruhunu böyle batıl şölenlere harcamakta neymiş.
    yani bu olağanüstü denge ve kıvamı bilme karşısında televizyon karşısında kıvrandıklarına ve kıskandıklarına eminim. erkekler ve kadınlar birbirinin elini sıkmada tereddüt etmezken yine de laf söz olmasın diye bir araya gelmeme sorumluluklarını ihmal etmemeleri,gerektiğinde milli içkimiz olan rakı'yla ilgili ''düğün dedimiydi 200 şişe rakı olucak bu da 4000 ytl eder'' türünden lafları söylerken çekinmemeleri filan .
    valla bak şu işe yüzyılın hareketi şakird'lik kavramı yıllar yılı televizyon ile bu kadar ciddi bir şekilde yıpratılmamıştı,hem de hiç öyle göstere göstere filan vurmuyolar adamcağızlara en gerçekci haliyle en doğal haliyle.

    engin şenkan'a da ayrı bir parantez açmak gerekir,gerçekten efe rolünü tam layıkıyla yapmış.
    ha bir de cemile'ye burdan selamlarımı iletirim.
    (bkz: gülden dudarık)
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap