1298 entry daha
  • kıymetini yeterince anlayamadığım harika şehirlerden biri. bereketli bir coğrafyaya konumlanmış ve bu bereketli hal heba edilmemiş.

    geçen yıl antalya tatilimden dönerken yolda 'serinhisar'da ne çok leblebici varmış', hadi duralım dedim. bir tanesine girince leblebinin olabilecek tüm versiyonlarıyla karşılaştık. çalışanlar bize türkiye'nin leblebi ihtiyacının %85'nin bu ilçeden karşılandığını söylediler. ben yalnız olmayacağımı varsayarak çorum diye düşünürdüm.

    leblebicilerin hediyelik eşya bölümü de vardı, görebileceğim en zarif şile bezi ve ketenden üretilmiş gömleklere rastladım. makul fiyatlara sahiplerdi ve tam bu esnada denizli'nin tekstilde de çok ileri olduğunu, yurtdışına pek çok tekstil ürünü ihraç ettiğini öğrendim. (içimi anlamsız bir gurur kaplamıştı, ülkeden beklentim o kadar düşmüş ki)

    gece pamukkale 'de konaklayıp ertesi gün yola devam ederiz diye düşündük. sabah 6 gibi kuş sesleriyle ve tertemiz bir havaya uyandım. etraf pespembe, balzac olsaydım bu kısmı sayfalarca betimlerdim. sonra gökyüzünde balonların süzüldüğünü görmeye başladım. ben gene şok oldum, balon turu kapadokya'ya özgü sanıyordum!

    balon
    duygusu görüntüsünden daha iyi olan balonlar :)

    pamukkale'ye şöyle bir bakamayacağımızı cidden zaman ayırmak gerektiğini o an anladım, ama zamanımız yoktu. güzel bir şeyin hakkını veremiyor olmak içime oturdu. yine de hızlıca travertenleri görsek ya derken hierapolis'in muazzamlığından haberim yoktu. içerisindeki güzel arkeoloji müzesinden hiç.

    traverten
    buluntular salonu giriş
    buluntular salonu
    buluntular salonu 2
    hierapolis tiyatro

    pamukkale'de geçirdiğim zamanı denizli'nin fragmanı kabul ederek daha fazla sürpriz yaşamamak için şehri araştırmaya başladım. denizli'nin 6 km dışında, ilk şehrin kurulduğu yer olan laodikeia'ya denk geldim; görmek için sabırsızlanıyorum. doğası güzel yerlerde yürüyüş yapmayı seven biri olarak bir günümü geçirebileceğime inandığım honaz dağı'nı da görmeyi isterim.

    şarap bağları ve tadım kısmına henüz geçemedim, önerilere açığım. ben takvimi açtım en kısa sürede hakkını vere vere, geniş geniş gezebileceğim günleri planlamaya çalışıyorum.

    bonus: pamuk tarlası
    bonus 2: pamuk:)

    edit: bazı yazarlara teşekkür ederim katkılarını aşağıya ekliyorum;

    gol haberi mi var denizli yeme başkanı anladığım kadarıyla, girdideki yemek yeme yerleri eksikliğini hemen fark etmiş:)
    önerileri: kebabci enver - bayramyeri, karadam tost - çınar atatürk parki mevki, bağlı kokoreç - yenişehir ve tavas, garson şükrü- yeri yazmamış=)) ben sadece tostçuyu deneyecek gibiyim şimdilik ama gidecek birilerine yardımcı olabilir diye ekledim.

    acestreamhd paris saint-germain forma ve diğer kıyafetlerinin denizli'de üretildiğini ve amerika'ya mermer ve havlu icraatının çok fazla olduğu blgisini paylaştı.

    edit 2: dünya kekik üretiminin %70'den fazlasını denizli karşılamaktadır :)
    denizli kebabını kesinlikle denemelisiniz.
    ayrıca ışıklı gölü bu mevsimde harikadır orayı da görmek isteyebilirsiniz.

    dedi amaciolmayanyazar :)

    edit 3: buldan bez ve havlu ihracatıyla, yatağan bıçaklarıyla, çal ve güney şaraplarıyla, acıpayam kavunuyla öne çıkıyormuş. spr1nger katkılarıyla:)

    edit 4: imla - paris saint german yazan yer paris saint-germain olarak düzeltildi. teşekkürler mantarbas.

    edit 5: 'eski' zafer gazoz içilmeliymiş. hemen googleladım =) teşekkürler gumustabak.

    nasip dondurma önerildi. kesinlikle fotoğrafları ilgi çekici görünüyor, denemek isterim. burdan bakılabilir. teşekkürler motosikletiyle uzaya cikan adam.

    edit 6: ' pamukkale şarapları güney ilçesinde üretiliyor. sava almak isterseniz carrefour fiyatlarıyla aynı ama diğer şarapları market fiyatlarına göre indirimli olarak satılıyor. hem güney'de hem de merkezde lunaparkın karşısında ulus kavşağına varmadan fabrika satış mağazaları var. güney'e gitmişken güney şelalesini de görelim derseniz boşa para ve vakit harcamayın derim. çok vasat. gittiğinize değmez.

    pamukkale'de sadece balon yok yamaç paraşütü de yapılıyor bu arada. bunun haricinde karahayıt'ta ve sarayköy civarlarında termal oteller var.' silas katkısı, teşekkürler.

    edit 7: denizli tütün üretiminde de 1. sıradaymış, link mornie utulie katkılarıyla, teşekkürler:)

    edit 8: ''... kimse teleferik dememiş. ve şehri ayakları altına alan seyir tepesi. şehrin içindeki çamlık ormanı… '' dedi ccceeellliiisssttt katkısı, teşekkürler :)
304 entry daha
hesabın var mı? giriş yap