9 entry daha
  • karbüratörlü ve benzinli araçlarda kötü ateşleme zamanı(distribütör kaynaklı) ya da yanlış sente ayarı(triger kaynaklı) sonucu ortaya çıkabilen problemdir.

    şöyle ki, silindir içinde yanması gereken hava yakıt karışımının bir kısmı içeride yanmayarak emme manifoldundan karbüratör hava filtresine doğru yol alır ve patlama burada gerçekleşir.

    ya da, yine içeride yanması gereken miktarın bir kısmı egsoza gider ve patlama egsozda gerçekleşir. her ne kadar buna da backfire dense de aslında teknik olarak bu durumun adı (bkz: afterfire) dır.

    bu patlamanın nerede oluşacağı aracın ateşleme zamanının ya da sentesinin ne tarafa doğru kaçık olduğuna bağlıdır. bu ayarlar zaten iki dişten fazla kaçıksa muhtemelen araç ya çok zor çalışacaktır ya da çalışmayacaktır. dolayısıyla bir diş hatta bazen yarım diş kaçık olması durumunda araç rolantide yolda vs düzgün çalışır ancak bu patlamalar gerçekleşir.

    karbüratörde olan her patlama sebebi de bu değildir, bazen sadece yıpranmış bir buji kablosu da bu soruna yol açabilir. problemi illa distribütörde ya da sente ayarında aramak için araçta bariz performans düşüklüğü ve artmış yakıt tüketimi gibi başka problemlerin de olması gerekir.
hesabın var mı? giriş yap