8 entry daha
  • benim de pek ısınamadığım bir ghost albümü oldu. o esrarengiz ve melodik ghost gitmiş de, 80ler coverı yapan ortalama bir grup gelmiş yerine gibi. ghost'un kendine has havasını 80ler müziğine benzetiyorduk ama sanki bu sefer stüdyoya girip hadi 80ler gibi bir şeyler yapalım demişler de albümü öyle kaydetmişler.

    bir yerde okuduğum kadarı ile tobias bu kayıt esnasında solo gitarist per eriksson'u da stüdyo sürecine dahil etmiş. fakat bu müziği biraz olumsuz yönde etkilemiş gibi. tobias'ın yazdığı sololardaki grubun müziğini tamamlayan akılda kalıcı ve melodik soloları yerine ortalama bir gitaristin şarkı sürelerini uzatmaya çalışmak için zaman doldurmaya çalışmasını dinliyor gibi hissettim.

    ana kadro bozulduktan sonra gruptan bir şeyler eksilmişti zaten ama tobias bunu bir şekilde dengede tutmayı başarmış gibiydi ama artık bir iki şarkı hariç ne sözler eskisi gibi güzel ve anlamlı, ne melodiler ne de konsept.

    bu şekilde ilerleyeceklerse grubun eskiden beri gelen konseptine devam etmelerinin de bir anlamı yok, maskesiz, kostümsüz çıksınlar. zaten yeni konseptte ghoullar elit ya da çekici durmuyor eskisi gibi, cosplayer gibi çıkıyorlar sahneye.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap