3 entry daha
  • ghost b.c 'nin, isveçli şahane grubun 5. lp' si. albümü baştan sona iki kez, bazı şarkıları da ikiden fazla dinleyerek albümü anlamaya çalıştım. sevdim mi, evet. ghost'un en iyi albümü mü, hayır.

    ben ghost'un korku temalı müziklerini sevdim. ben infestissumam 'ı, meliora' yı, gerilimi sevdim. tarz değişikliği yapılmasını zaten desteklerim ama ghost zaten tarzını değiştiriyordu ki. meliora'da toplumsal konuları, insanlığı işlerken, prequelle albümünde satanik aşk ve birine, bir şeye duyulan aşkı daha pop rock altyapıyla sunuyordu bizlere. fakat korku, gerilim temasını elden bırakmıyordu. evet hiç olmadığı kadar sert bir sound var yeni albümde. çok detaylı, farklı, yer yer progresife dahi kayan. fakat genel teması ve özellikle de tobias forge 'un bu sefer o kadar da etkili olmayan vokaliyle ghost şarkıları gibi değil bunlar. ( twenties hariç) sporda, yolda keyifle dinlerim ama beni sanatsal bir yolculuğa çıkartamayacak maalesef bu albüm. mesela güftesi de çok başarılı değil bu sefer. yine çok fazla atıfla, farklı ve eski ingilizce sözcüklerle bezenmiş şarkılar fakat yağ gibi akan, düzgün prozodide, müzikle uyumu tam olan bir iş yok ortada birçok şarkıda. nerede cirice 'teki efsane nakarat, nerede bu albümdeki şarkılar.

    sözün özü; ghost b.c.'ye olan sevgimden bağımsız objektif bir puanlama yaparsam 75/100 diyorum impera'ya. keyifli dinlemeler
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap