99 entry daha
  • ön edit: gökhan bey ile 3 seans yaptık biraz solma oldu ve göbek bölgemde bazı noktasal pigment kayıpları oldu. şu sıralar viyana'da picoplus diye bir cihaza başladım. 2 seansta inanılmaz bir sonuç aldım beklemiyordum. son halini paylaşacağım göbek ve sırt bölgemdekinin fakat önce elimdeki küçük dövmeyi paylaşayım siz karar verin.

    görsel
    görsel
    görsel

    uzun zamandır dövmelerimden rahatsızım, iki tane var biri omzumda biri göbeğimde eski bir yara izini kapatmak için yaptırmıştım güzel olmalarına rağmen nedense beğenmemeye başladım ya da anladım ki ben dövme sevmeyen biriyim. 25 yaşından önce yaptırmıştım ve işte değişiyormuş düşünceler.

    neyse bir süre araştırdım ve en iyi cihazın picosure ve picoway olduğunu öğrendim. picosure cihazı türkiye'de sadece 2 yerde var.

    bir gün instagramda maya estetik dövme silme reklamı gördüm. sözde kullandıkları cihaz picoway ve gidip görüştüm güzel bir fiyat aldım. yaklaşık 1 senedir gidiyorum 5 seans girmeme rağmen sadece solmalar oldu ve hatta göbeğimde biraz pigment kaybı. anladım ki picoway falan değil cihaz.

    şimdi türkiye'de sadece 2 yerde picosure ve kimlerde olduğunu biliyorum ama yine karşıma reklamlar çıktı. sözde picosure cihaz dedikleri 2 farklı yerle görüştüm ama buralar tamamen dolandırıcı çıktı. adamlar sıradan bir lazer cihazının başlığını değiştirip picosure diye yutturmaya çalışıyor. cidden bunlar da ayrı bir macera anlatmayacağım ama dikkat edin.

    picosure cihazlarından biri gökhan gökler'de ve kendisi bir dermatoloji doktoru olduğu için onu tercih ettim. fiyat aldım biraz tuzlu olmasına rağmen bugün gittim. gökhan bey önce dövmelerime baktı hatta karnımdaki yarayı da inceledi. hemşire bölgeyi uyuşturdu ve hemen göbek kısmına başladık. içim çok rahattı çünkü gökhan bey hemşire ile beraber yapıyor, birbirlerini yönlendiriyorlar. göbek bitince hemen omuza geçtik orası da uyuşturuldu ve ince ince işlendi böyle anlatıyorum çünkü daha önce gittiğim yerde 10 dakikada bitiriyorlardı. bugün gördüm ki bu iş böyle yapılır.

    can alıcı noktaya geliyorum, silme işleminden sonra fraksiyonel lazer ile dövmelerimin üstünden geçtiler. hem su toplamasın hem de sanırım iz kalmasın diye. hemşire işlem yapılan yerlere antibiyotik krem sürdü ve üstlerini kapattı. yarına kadar açmayacağım ve sonra ozon yağı süreceğim. seans aralıkları 2 ayda bir olacak dediler çünkü lazer hemen o an silmiyor, 2 ay içinde mürekkepler kendini atıyor attığı kadar.

    şimdi acı kısmına geçeyim, yapılırken hiç acımadı ama ben yinede kendimi çok kastım. işlem bitince kemiklerim birbirine girmişti gereksiz kasmaya gerek yok. merkezden çıktığımda inanılmaz bir acı başladı, hemen eczaneden ağrı kesici aldım ama resmen caddede ağlayarak ve titreyerek yürüyorum. gözüm döndü böyle bir acı yok kendimi yerlere atmak istedim. gördüğüm ilk cafeye oturdum ve suyla 2 tane ağrı kesici aldım. biraz ağlayıp kahve içtim ve acı gitti, allahım yazıyorum ama hatırlamak bile acı verici. demek ki gelecek sefere işlem başladığında ağrı kesici almalıyım.
    o süreç dışında sonra hiç ağrım olmadı, bazen ufak sızlamalar oluyor.

    sona yaklaşırken, lütfen sadece gökhan gökler ya da hüseyin tırman'a gidin. benim gökhan beyi seçmemin nedeni dermatoloji doktoru olması tamamen. parasına bakmayın, boş vaatlere inanmayın. etraf dolandırıcı, yüzsüz insan kaynıyor. eğer sildirmek istediğiniz biz dövmeniz varsa yaparım yaparım diye ertelemeyin. yaza kadar belki 3 seans yaptırabilirim ve rahat rahat askılı bluzlerimi giyebilirim.

    edit: instagramdan picosure etiketi altında öncesi ve sonrası fotoğraflarına bakabilirsiniz. dünyanın her yerinden binlerce örnek var. bakıp bakıp kendimi rahatlatıyorum. biraz zaman sadece biraz zaman.

    edit: 3 gün önce ikinci seansıma girdim. ilk seanstan sonra 3 gün acı çektim diyebilirim, bunun sebebi bana göre fraksiyonel lazerdi kendisi zaten çok acılı bir işlemmiş picosure lazerin üstüne yapılınca tabi çok travmatik oldu. ikinci seansa giderken ayaklarım geri geri gitti hatta fraksiyonel lazerle üstünden geçmemelerini istedim. aslında asıl amaç su toplamasını engellemekmiş ama su toplamasıyla baş edebileceğimi söyledim.

    önce göbeği uyuşturdular 10 defa falan iğne giriş çıkışı! iğrenç ve acılıydı. sonra picosure, hemşire hemen merhemleyip üstünü kapattı ve gökhan bey'e fraksiyonel istemediğimi söyledi. ardından omzum uyuşturuldu belki 15 iğne giriş çıkışı üstüne lazer. sandım ki hemen kapanacak ama gökhan bey fraksiyonel yapacağız dedi (shit) ses çıkarmadım, hem bakalım acıda fark olacak mı diye düşündüm. uyuşturucu etkisi zaten geçer gibi olmuştu, üstüne fıs fıs acılar ve üstü kapatıldı. hemşireden ağrı kesici rica ettim ve 1 tane içtim…

    binadan çıktım 5 adım sonra resmen yere çöktüm acıdan (sürekli acı diyorum ama belki benim acı eşiğim çok çok düşüktür) yine bir eczaneye girdim ikinci ağrı kesicimi orada içtim (resmen titriyordum eczacı hemen burada için dedi acıdı zaar) bir süre bankta oturup ağıt yakar gibi ileri geri sallandım, kimse umrumda değildi zaten cadde kalabalık değildi. bunları yaşarken kendimi aşırı ezik hissettim, dövme yaptırırken neden kimse bana dur bekle biraz daha olgunlaş demedi bilmiyorum. okuyan varsa şahsi görüşüm 25 yaşından önce dövme yaptırmamaları.

    bugün sanırım 4. günümdeyim. ilk 3 gün iptaldim, çok sızladı. fraksiyonel yapılan yer daha çok sızladı ama neden buna ihtiyaç duyduklarını anladım. göbeğim defalarca kocaman kocaman su topladı. ben zaten bakımlarını güzel yapıyorum, patlatıyorum dezenfekte edilmiş iğne ile ve baticon sürüp bir süre sonra antibiyotikli merhem sürüp üstünü kapatıyorum.

    sular kurudu, acılar geçti. 2 gün daha antibiyotik sürüp sonra ozon yağına geçeceğim. yaralar geçince biraz sonuç görürüm diye tahmin ediyorum, tabi asıl sonucu 2 ay sonra göreceğim.

    gökhan bey bir hastasının 4. seansını paylaşmış sürekli ona bakıyorum benim dövmemin de 4 seans sonra o seviyeye gelmesi için dua ediyorum. kendimi son 2 seans katilmangaratiba diye teskin ediyorum.

    onca acıya değer mi derseniz bence değer, dövmelerimden aşırı rahatsızlık duyuyorum kişisel olarak. şuraya bahsettiğim dördüncü seansı koyuyorum 2.seans halini de görebilirsiniz öne çıkarılan hikayelerden. umut verici!
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap