6 entry daha
  • antalya'ya gelen yabancı turistlerin yüzde kaçı burayı ziyaret ediyor veya antalya'da ikamet eden vatandaşların yüzde kaçı burayı görmüştür diye bir istatistik olsaydı sanırım utancımızdan yayınlayamazdık.

    insanlık tarihinin tüm kesitlerine dair ihtiva ettiği zengin eserler bakımından dünya'nın sayılı gözde müzelerinden biri olmasına rağmen bu kadar az bilinen ve az ziyaret edilen bir durumda olması insanlık ayıbıdır diye düşünüyorum.

    kaçırıldığı amerika'dan yeniden getirilen yorgun herakles heykeli ile biraz isim yapmıştır ancak çok daha fazlasını hak etmektedir.

    başka ülkelerin tek masterpiece veya çalıntı eserler veya kısıtlı dönemler ile dünya çapında sükse yapmış müzelerinin yanında, iliğine kadar talan edilmiş olmasına rağmen daha hala derya deniz eserler ve dönemlerle tıka basa dolu bir müzemizdir ancak önünde günün her saatinde her dilden insanın konuştuğu uzun bir kuyruk olması gerekirken hak ettiği ilgiyi asla görememektedir.

    benzeri münzevi kaderi paylaşan
    burdur arkeoloji müzesi
    hatay arkeoloji müzesi
    adana arkeoloji müzesi
    istanbul arkeoloji müzesi
    anadolu medeniyetleri müzeleri ve hemen her kadim şehrimizde bulabileceğimiz
    efsane müzelerin nicesini tek bir ülkede barındırabilecek kadar manyak bir birikim ve mirasa sahipiz. sırf bu müzeler bile başlı başına ulusal kalkınmada rol oynayabilecekken biz onları tanıtmamakta bu kadar ısrarcı olmayı nasıl başarıyoruz anlaması ve kabullenmesi çok güç..
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap