562 entry daha
  • google tercume:

    "hristiyan kilisesi'nde 2 şubat, meryem'in oğlu isa'yı tapınağa sunduğu gün olan candlemas'ın kutlanmasıdır. insanlar, isa'nın dünyanın ışığı olduğunu hatırlatmak için mumları yıl için kullanılmadan önce kutsama için kiliseye getirirlerdi. kış ışık zamanıdır ve bazen " kış gün dönümü " lent'in başlangıcına denk gelir. ve soğuktan ve kardan sıkılan herkes kışın daha ne kadar süreceğini merak eder. insanların baharın gelişini tahmin etmenin yollarını aramaya başlamasına şaşmamalı!

    ancak ilgili uygulama daha da geriye gidiyor. başlangıçta gün grundsaudaag veya daxdaag olarak biliniyordu ve köstebek günü bir hayvanın deliğinden dışarı bakmasını izlemekten çok daha derine iniyor. cermen (alman) ve iskandinav mitolojisinde, ratatoskrhayat ağacına” tırmanan bir sincaptır… hava durumu raporları da dahil olmak üzere mesajlarla dünyalar arasında seyahat eder.

    porsuk ve kirpi yuvaları birçok girişle karmaşık olduğundan, cermen mitinde 9 dünyaya girişlerin bir yansıması veya sembolü olarak görülüyordu.

    ilk almanlar pennsylvania'ya vardıklarında, baharın gelişi hakkında bilgi paylaşmak için benzer bir hayvan aradılar ve rituel icin köstebegi buldular.

    alman pagan geleneğinin eski yollarını izleyenler olan braucherei ve hexerei uygulayıcıları arasındaki bazı sözlü bilgiler, köstebeklerin temsil ettiği şeye daha geniş bir kapsam verir. urglaawe geleneği, bu bilgiyi eski germen dininin hayatta kalan bir ifadesi olarak yorumlar."

    (bkz: https://germangirlinamerica.com/…-german-tradition/)
96 entry daha
hesabın var mı? giriş yap