• warhammer 40k kurgusunda chemos gezegenine düşen ve daha sonradan emperor's children lejyonunun komutası verilmiş primarch.

    heresy öncesi:
    kendi lejyonu bir kaza sonucu, daha great cursade'e katılamadan, oldukça kayıp vermiştir. bu sebepten dolayı bir süre horus ve luna wolves lejyonu yanında savaşmıştır. yalnızca emperor'un sahip olduğu mükemmeliyete ulaşmayı kendine ve lejyonuna hedef olarak göstermiştir. ferrus manus en yakın olduğu primarch idi. kardeş primarchları ve kendi askerleri arasında "the phoenician" veya "the pheonix" olarak anılır(dı).

    heresy ve sonrası:

    --- spoiler ---

    laer adında bir ırka karşı yürütülen savaşın son aşamasında laerlerin en büyük tapınağına girilir. tapınağın ortasında, excalibur misali, kayaya saplı bir kılıç bulunur. fulgrim zaferinin bir göstergesi olarak kılıcı alır. ancak kılıcın içerisinde bir slaanesh demonu hapsedilmiştir. bu demon zamanla fulgrim'in zihnini ele geçirir. yalanlarla ve sorularla zavallı primarch'ı slaanesh'in yoluna saptırır. horus isyan etme amacını açıkladığı zaman, fulgrim iron hands primarch'ı ferrus manus'u onun tarafına geçirebileceğini söyler. en yakın kardeşi ferrus manus bu önerisini reddeder ve iki primarch iron hands amiral gemisinde dövüşürler. ferrus manus yaralanır, fulgrim kaçar. daha sonraları ıstvaan sistemindeki drop site massacreda iki primarch tekrar karşılaşırlar ve bu sefer fulgrim (kılıcındaki demonun etkisiyle, kendi iradesine karşın) ferrus'u öldürür. daha sonra yaptığını vicdanı kaldıramaz ve demon ona acısını dindirebileceğini söyler. teklifi kabul eden fulgrimin bedenini işgal eden demon, kendi vücuduna hapsedilmiş fulgrime ebediyete kadar işkence etmeye devam edecektir. ultramarines primarch'ı roboute guilliman'ı yaralayan da bu ipnetordur.

    --- spoiler ---

    dolayısıyla trajik bir hikayesi olan primarchımız demon princeliğe yükselmemiş, demon zorla vücudunu ve iradesini ele geçirmiştir.

    edit: imla
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap