4 entry daha
  • kurtuluş savaşı'na bok atmak isteyenlerin dillerinden düşürmedikleri kanun. neymiş, halkın zorla elinden malları alınmış, neymiş halka kalsa savaş falan olmasınmış. halk zaten fasfakirmiş, böyle yapılır mıymış. be adam halk neden fakir? 10 yıl boyunca osmanlı, anadolu'nun çocuklarını galiçya'da, yemen'de, batı balkanlar'da harcamadı mı? halkı borçlandırıp, tepelerine yabancı tahsildarları dikmedi mi? buna lafın yok, varsa yoksa mustafa kemal'in elden gitmiş bir vatanı kurtarmak için, o vatanın üzerinde yaşayan halktan talepleri. bir an düşünelim ki, bu emirler yoktu. halk da çok barışsever, misafirperver olduğu için savaşa destek vermedi. ne olacak? mustafa kemal'in %40 'ını istediği nohutunun sanar mısın ki %1'i kalacak, sanar mısın ki çoraplarını sana bırakacaklar, sanar mısın ki o çorapları giyecek ayakların olacak? sadece izmir'in bu soruya cevabı şöyle:
    http://img337.imageshack.us/…7/7512/71657432yc8.jpg
    http://img337.imageshack.us/…7/6783/52695629ch8.jpg

    halkın kurtuluş savaşı'nı "olmasa da olur" gördüğü palavrasına ne demeli. yahu, antep*'te maraş*'ta olanlar ne idi? kuvayi milliye bu halkın içinden çıkmadı mı? hasan tahsin ilk kurşunu, sen 80 yıl sonra ona "düşman işgal etmiş, banane"ci diyesin diye mi attı?

    bugün, her fırsatta "halk da halk" diyen bu adamlar, o halkın elinden kurtuluş savaşları'nı almaya çalışıyorlar. çünkü o kurtuluş savaşı'nda topyekün bir halkın başkaldırısı var kendilerini kemiren emperyalist düzene. şimdi bu adamların en büyük koruyucusu oldukları düzene.
118 entry daha
hesabın var mı? giriş yap