58 entry daha
  • hangi başlığa yazacağıma karar veremedim ve burada karar kıldım. christmas herkesin de bildiği üzere bir hristiyan bayramı. ancak benim değinmek istediğim olay başka.

    yurtdışına taşındıktan sonra zaten çocukluğumun ve gençliğimin türkiye'de heba olduğunu anladım (biliyodum da iyice yüzüme çarptı), christmas zamanları da bu gerçeğin yüzüme çarptığı zamanlardan bi tanesi.

    hristiyanların diğer dini bayramları gibi bu da çok çocuk odaklı. aralık 1 den itibaren başlayıp christmas akşamına kadar her gün ufak hediyeler almalar, inanılmaz süslemeler, herkesten gelen hediyeler, akşam ailecek toplanıp yemek yemek, christmas pazarları, yapılan panayırlar ve eğlenceler harika.

    bizim bayramlarımıza bakıyoruz, çocukluğumdan beri mutlu olduğum bi bayram hatırlamıyorum. bayram öncesi yaşanan temizlik, onun getirdiği gerginlik, salak saçma tanıdık tanımadık bisürü insanın evine girip çıkmak/evine girip çıkması, misafir olsan bile hizmet etmek, hizmet etmek ve daha çok hizmet etmek. üç beş kuruş gelen harçlık ve onun da elimden alınması. salak saçma kıyafetlerin içinde rahatsız hissetmek, etek giymemek için ortalığı birbirine katmak (neden çünkü etek giyince daha da bi "edepli" oturman gerekiyo, iki kat sıkıntı) liste uzar gider.

    şu an bayramlar yeni nesil çocuklar için hala farklı değil, belki harçlıkları ellerinden alınmıyo, belki daha rahat kıyafetler giyiyolar, ama hala tanımadığı insanların evine zorla gitmek zorundalar, hala zorla saçma sapan sorulara cevap vermek zorundalar, hiç bi şekilde eğlenmiyolar. zaten türkiye'de hiç kimse hiç bi zaman güzel vakit geçirmiyo, güzel vakit geçirmek yasak.

    o yüzden buradaki bayramların hepsini aynı küçük bi çocukmuşum gibi kutluyorum, aralık 1 dedin mi advent calender'ım elimde. ökküz gibi christmas ağacımı kuruyorum, ışıklar süsler hiç bişeyim eksik değil. 25 aralık akşamı da eşimin ailesiyle beraber güzel bi christmas yemeği yiyoruz, sonra da hediyelerimizi açıyoruz. bu arada bu yemeklerde ben gelin olarak hizmet etmiyorum, herkes ama herkes masayı kuruyo/topluyo, bulaşıkları yıkayıp kaldırıyo. tatlı bisküvi vs yemek isteyen gidiyo alıp geliyo. yemeği de evin büyükleri yani anne ve baba yapıyo.

    neyse, uzun lafın kısası, merry christmas everyone :) canım christmas.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap