2 entry daha
  • albüm beklendiği üzere 7 nisan'da çıktı. ilk dikkat çeken şey kapağı (bkz: http://www.amazon.com/…=music&qid=1207826977&sr=1-1). kapakta bir bebek ile silahı aynı karede kullanmışlar ve bunun tepki çekmesi muhtemel.

    7 yıl önce dağıldıktan sonra yaptıkları ilk albüm olan "hey ma" beklentileri karşılıyor bence. ilk üç şarkı mükemmel. bubbles, laid günlerini anımsatan coşturuculukta. albüme adını veren şarkı, kariyeri boyunca siyasi mesajlardan uzak duran james'in yaptığı en politik şey olabilir. ırak savaşından, ikiz kulelerden ve ölen insanlardan bahseden akustik bir parça bu. 3 numara waterfall bir konser marşı olmaya aday. ortalarda albümün temposu biraz fazla düşüyor, ancak upside ve ilk single whiteboy dinleyiciyi tekrar moda sokmayı başarıyor. son iki şarkı of monsters and heroes and men ve i wanna go home ile ise albüm melankolik bir havada bitiyor ve bize "hey ma"yı yeniden dinlemek düşüyor.

    döneminin en küçümsenmiş grubu olduğuna inandığım james (bkz: #12727187), "hey ma" ile de büyük bir patlama yaratacak değil. 25 yıla yaklaşan kariyerleri boyunca onlar hep küçük bir azınlığın favori grubu oldular, yine öyle kalacak gibiler. "hey ma" da bu dinleyici kitlesi tarafından sahiplenen ve yıllarca sıkılmadan dinlenen bir albüm olacak bence. açılış şarkısı "bubbles"da tim booth "i'm alive!" diye bağırıyor ne de olsa. bunca zamandan ve yaşanan ayrılıklardan sonra, her şeye rağmen, yine ayakta james, evet.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap