6 entry daha
  • ölseniz "psikolojiktir o" denilecek rahatsızlıklar bütünü ile karakterize bir nevroz çeşidi. en ufak bir ağrıda, sızıda moraliniz bozulur, aklınıza hemen 'hastalıklar listesi' gelir, belirtileri tarar ve hemen bir hastalıktan şüphelenirsiniz. bir süre "nasılsa psikolojiktir" demeye çalışırsınız, eğer devam ederse doktora gidersiniz, testler yaptırılır röntgenler şunlar bunlar çekilir. fizyolojik hiçbir sorun çıkmaz. bir süre rahatlarsınız. ama sonra tekrar "ya başka bir şey varsa" diye korkarsınız.
    mesela 24 yaşında biri, ciddi bir sorun olmadığı halde gidip beyin mrı, eforlu ekg, ve kalp ekosu çektirmişse ve hâlâ kalbinde/beyninde bir sorun olabileceğini düşünüyorsa bu kişiye kolaylıkla hipokondriyak diyebiliriz.
    günlük hayatı zehir ettiği gibi, bir de şöyle bir kötü yanı vardır ki, cidden fizyolojik bir sorununuz olsa yakınlarınız "psikolojiktir" diyerek önemsemeyeceğinden, bok yoluna gidebilirsiniz yani.
    boş oturmak hastalığı davet eden en büyük faktördür. kendinizi dinleyip yüzbin tane sorun bulmamak için ciddi bir meşgale, düzenli bir hayat gerekir. hayata karışmanız gerekir yani.
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap