6 entry daha
  • bu kupadaki seribaşı sistemi şu şekildeydi:
    ilk turda seribaşı uygulaması o anki takım sıralamasına göre yapılırdı. ikinci turdan itibaren ise takımların sadece o sezon oynadıkları maçlarda aldıkları puanların maç sayısına bölünmesiyle elde edilen puanlar kullanılırdı. bu sebepledir ki, beşiktaş 86-87 sezonunda ilk turda seribaşı takımlardan dinamo tiran ile eşleşip, onları iki galibiyetle geçince ikinci tura seribaşı girmiş, ve bir yanda real madrid-juventus eşleşmesi olurken apoel nicosia ile eşleşmeyi başarmıştır. (90’lı yılların sonlarına kadar süren “iki maçta da kazanıp bir sonraki turda seribaşı olma” geyiği buradan gelmekteydi)

    şimdiki sistemde güçlü takımların sürekli kollanmasına karşılık olarak, bu sistemde takımlar kendi şanslarını kendileri yaratmaktaydı. ve evet, her ülkeden sadece bir takım olurdu, o da en güçlü takımdı, yani şampiyondu. kendi ligini 4. bitiren takım şampiyonlar ligi’ni kazanamıyordu o zaman. daha mantıklıydı sanki.

    bu turnuvanın türk takımları açısından kayda değer sezonları aşağıdaki sezonlardı:
    http://en.wikipedia.org/wiki/european_cup_1986-87
    http://en.wikipedia.org/wiki/european_cup_1988-89

    fenerlilere özel not: şimdiki kupada çeyrek finale ulaşmak o zamanlar final oynamaktan çok ama çok daha zordur. başarınızı küçümsemeye çalışan yok. müsterih olunuz.

    ekleme: çok özür dileyerek hemen ekliyorum, bir çeyrek final daha çıktı arşivlerden:
    http://en.wikipedia.org/wiki/european_cup_1969-70
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap