8 entry daha
  • daha bir ciyerden dalan sisters brothers sanısıyla buyur eden, amer feykiyle dallandıran, güzel insan jennifer lynch'in chained'i misali kapanan(ki en başından uyanıyor seyirci o ayrı) büyük usta jane campion'un netflix ağıryanarı.

    andrew dominik'in "the assassination of jesse james by the coward robert ford" sonrası dönemde (ki alanında devir kapatıp devir açan bir seviyeydi) yıllardır aradığım aroma büyük ustadan çıkar mı diye heveslensem de gerek netflix'in çerçevesi, gerek cast'in öykünün tabiatının ardına sarkan aşinalığı ilezaten eti budu belli bir malzeme ile beklenen taşları yerinden pek de kıpırdatamayan yapım/uyarlama.

    hususi meraklısı için böyle değerli bir entelektüelin ve usta bir sanatçının elinden çıkan malzemeden nasiplenmek hayırlı elbet.

    aklıma ne geldi, zamanında gey samurayları, gey yakuzaları, gey kovboyları falan seyrettik. yalnız şuna kani oldum. campion olsun, fincher olsun, del toro olsun sanatları günümüzdeki cinsel kimlik hadisesinin çok ötesindeki insanlar, niyetleri ya da bağlamı ne olursa olsun salt zanaatleri ve keyfekeder kanaatleri üzerinden yapımlarla iştigal etseler çok daha hayırlı oluyor. wachowskiler'in bound'unu ve miike'nin gey yakuzalı filmini seyrettiğimde yıllar önce düşünmüştüm bunu. öbür türlü ediz hun captain planet kostümü giymiş temel fıkrası anlatıyor gibi bir vaziyet oluyor sanki.
331 entry daha
hesabın var mı? giriş yap