3 entry daha
  • ibrahim altinsay cok guzel acikliyor 6 subat 2008 tarihli radikal'deki kose yazisinda bu kavramin icinin nasil bosaltildigini:

    "hay allah ahlakinizi versin:
    beşiktaş'ın, 'ucuzu olmadı, pahalısının fiyatını düşürttük aldık' açıklamasıyla transfer ettiği gordon schildenfeld'in futbolu hakkında bir şey söylemek mümkün değil. sahada göreceğiz bunu. ancak bu transferden önce gordon'un takım ve savunma arkadaşı drpiç'ten vazgeçilme gerekçesi herhalde futbol kültürü tarihimize geçecek. neymiş? drpiç, hırvatistan'da bir maçta uygunsuz bir harekette bulunmuş, tribüne dönüp şortunu indirmiş. üstelik karısı da playboy'a poz vermişmiş. tiz kellesi uçurula, adı yasaklana... yahu, hırvatistan'da futbol federasyonu yok mu, mahkemeler yok mu? herhalde futbolcunun hareketini değerlendirmiş, gereğini yapmışlardır... öte yandan adamın eşinin ne yaptığından size ne? türkiye'ye geldiğinde sizi dinden imandan mı çıkaracak? çıkmaya bu kadar teşne olursanız çıkarır da gerçekten. bunun için çıplak pozlara falan gerek yok. saçı görünse yeter.

    bu alaturka bağnazlık bir de 'beşiktaşlı duruşu' diye açıklanıyor. federasyon 'zaten hangi kurala uyuyoruz ki' deyip transfer süresini bir hafta uzatmasaydı ve siz de drpiç'e imza attırmış olsaydınız, görürdüm ben duruşu. böylesi omurgasız bir duruş fizyonomi mucizesi sayılmalı zaten.

    baksanıza, nobre maç sonunda oyuna girmeyi reddediyor, iki hafta sonra kadroda. disiplinsiz davranışları yüzünden batuhan'ın başka takımlara yollanacağı sert bir biçimde açıklanıyor, o da iki maça kalmadan kurtarıcı olarak sahada. kulübün verdiği yetkiyi kötüye kullanmaktan yargılanan menajer, dava sürerken yeniden görevde. "
451 entry daha
hesabın var mı? giriş yap