4 entry daha
  • sat komandolarının yanlarında medine dilencileri gibi kalacağı, combat applications group ile birlikte dünyanın en iyi iki özel kuvvetinden biri.

    1979'da operation eagle clawdaki başarısızlıktan sonra abd seal team six ve jsoc u kurar.

    1980'de yalnızca yalnızca iki seal takımı vardır ve bu takımlardan en iyi seal'lar underwater demolition team personelleri richard marcinko tarafından bizzat seçilir ve 1980 kasımından başlayarak tabi tutuldukları 6 aylık bir eğitim sonrası st6 göreve hazır hale gelir.

    seal team 6'in kurucusu marcinko 1980'den 83 temmuzuna kadar st6'yı yönetir. birimin büyüklüğü başta 75 kişidir, ve birime sınırsız denebilecek kadar fon sağlanmaktadır.
    takımın bir sonraki kumandanı robert a. gormly'dir, 1984 yılında ''red cell'' yada resmi adıyla national security co-ordination team (nsct) takımları oluşturulur.
    bu takımların amacı üslerinin, denizaltılarının, gemilerinin ve uçaklarını personel ve taktik anlamda güvenliklerini test etmektir.
    ilk takım 13 seal team 6 personeli ve 1 marine recon personelinden oluşuyordu.

    1987 yılında seal team six tekrar organize edildi ve naval special warfare development group, aka devgru ismini aldı.

    devgru 6 bölükten oluşur

    görsel

    kırmızı, altın, mavi ve gümüş bölükler saldırı bölükleridir. başta yalnızca donanmanın renklerini almış olan mavi ve altın bölükler vardı.

    siyah bölük istihbarat, keşif ve gözetleme bölüğüdür.
    gri bölük ulaşım ve ani müdahale kuvveti bölüğüdür.

    bir de devgru'ya katılacak olan seal'ların eğitildikleri ''green team'' vardır.

    siyah bölük başta devgru'nun keskin nişancı bölüğüydü, daha sonra advance force operations (afo) operasyonları bölüğü haline geldi.
    afo konseptini diğer jsoc birimlerinden ziyade cıa special activities division (güncel adıyla special activities center)ın görevine benzetebiliriz.

    kendi deyimleriyle ''savaş alanın hazırlanması'' afo'nun ne olduğunun en net açıklaması olacaktır.

    bir savaşta; silahlı kuvvetler ve geleneksel birimler gelmeden önce düşmana karşı yerel halk ve ittifaklardan milisler eğitmek gibi birçok ''siyah'' operasyon afo başlığı altında toplanabilir.
    2002, afganistan'daki operation anaconda ve 2003, ırak'daki operation vikingg hammer afo operasyonlarının en bariz örnekleri.
    siyah bölük içerisinde kadın olan tek devgru bölüğüdür.

    devgru black squadron'un delta'daki karşlığı ''g'' squadrondur.

    devgru'nun en yaygın bilinen bölüğü kırmızı bölük, yada bilinen adıyla ''the tribe'' yani kabiledir.

    takur ghar muharebesi esnasında kırmızı bölükten neil c. roberts helikopterden düşerek ölür. roberts'ı kurtarmaya çalışırlarken durum bir faciaya dönüşür; 3 ranger, 1 160th soar personeli 1 cct personeli( cct personeli olan chapman ölene kadar savaşmaya devam edecek ve birçok talibanı öldürecektir video kaydı) bir paraşütçü ve roberts'la birlikte 7 amerikalı ölür.
    çatışmanın sonunda bölge el-kaide ve talibandan temizlenir. militanlar roberts'ın cesedinin kafasını kesmişlerdir. ceset üsse geri götürülecek ve her bir red man o cesedi görecektir.

    bu olay red squadron'u afganistan'daki en korkulan şey haline getirecektir.

    mentaliteleri tamamen şiddetin üstesinden daha fazla şiddetle gelmek olacaktır.
    neden talibanların suratlarını, kafataslarını kızıl derili baltalarıyla kano şekilde açtıkları sorulduğunda, bunun onlar için bir ''spor'' olduğunu söyleyeceklerdir.
    militanlar kan kaybından ölürken onları filme alacak ve bunları koleksiyon yapacaklardır. yaptıkları mma antremanlarının ''boşa gitmemesi'' için tutukluları kemiklerini kıra kıra öldüreceklerdir.
    bu ''kanolama'' o kadar yaygın bir hale gelecektir ki, bu bölüğün sembolü olacaktır.

    jeremy scahillın , dirty wars belgeselinde röportaj yaptığı afganlar nato üssü olmayan üslerden* gelen sakallı adamların sivilleri öldürdüğünü ve daha sonra kurşunları vücutlarında bıçakla kurşunları çıkardıklarını söylüyorlardı.
    bahsettikleri kırmızı bölük mü yoksa diğer bölükler mi daha fazla bilgi yok ancak matthew cole, mavi bölüğün de kafa derisi yüzdüğünü, altın bölüğünse kendilerine has bir ''stili'' olan dehşet verici şeyler yaptıklarını söylüyor.

    bu kızıl derili baltaları konusu ise kevin holland isimli bir herifle başlıyor. holland son mohikan filmindeki bıçakları üreten daniel winkler'ın bir arkadaşıdır.

    holland hem devgru'ya hem de delta force'a girmiş bilinen tek adam.

    elbette ki kırmızı bölüğün en ünlü bölük olmasının nedeni bunların hiçbiri değil.

    nedeni usame bin ladin'i öldürmüş olmaları. daha sonra da kaptan philips filime konu olan richard philipsi kurtarmış olmaları geliyor.

    @careless34 nickli kullanıcının devgru ve diğer amerikan özel kuvvetleriyle ilgili detaylı bir girdisi (bkz: #124895195)
hesabın var mı? giriş yap